Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

La policia espanyola havia anat a veure tres vegades l’imam de Ripoll abans dels atemptats

Comparteix
652Shares

La policia espanyola es va veure tres vegades amb l’imam de Ripoll abans dels atemptats de Barcelona i Cambrils.
Fonts de la comunitat musulmana han explicat que la policia espanyola va visitar tres vegades Ripoll. L’última, pocs abans del 17 d’agost, quan es van cometre els atemptats, preguntant qui hi havia d’imam.
Abdelbaky Es Satty, per tant, no només va ser confident de la policia, tal com va admetre el CNI fa 10 dies, sinó que a més, segons una informació que hem llegit aquest dissabte a Vilaweb, els serveis secrets l’havien controlat durant prop d’una dècada.

L’imam tenia pendent una ordre d’expulsió al Marroc per la condemna de tràfic de droga, però un jutge de Castelló la va revocar al·legant que no constituïa ‘cap amenaça real’ i perquè ‘va demostrar esforços d’integració amb la societat espanyola’. L’advocacia de l’estat no va recórrer la revocació de l’ordre d’expulsió.

En el moment en què va quedar lliure, Satty era confident dels serveis secrets espanyols, d’acord amb la informació filtrada per part del CNI. Però, amb quines condicions? I per què la policia espanyola no va informar els Mossos d’Esquadra del seu historial delictiu si poc després, el 2015, ja es va instal·lar a Ripoll a exercir d’imam de la comunitat El Fath? I quan parlem d’antecedents delictius, parlem no tan sols de tràfic de droga, sinó dels vincles gihadistes que tenia abans i que eren ben coneguts pels serveis secrets espanyols. És això que s’ha preguntat aquesta mateixa setmana el Síndic de Greuges, Rafael Ribó, que ha exigit explicacions públiques de les autoritats espanyoles. Sobre tot allò que sabien d’Es-Satti i sobre el fet de deixar de banda els Mossos i privar-los de disposar d’informació molt rellevant.

Comentaris
Comparteix
652Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari