Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Un detingut a Barcelona per celebrar la mort de Maza a Twitter i la piulada de Zoido que fa esclatar la xarxa

407Shares

Un detingut a Barcelona per un presumpte delicte d’incitació a l’odi i d’injúries perquè va celebrar la mort del fiscal general José Manuel Maza a l’Argentina.

La detenció es va produir després que diversos ciutadans van denunciar les publicacions. Els agents van iniciar una investigació i van identificar diverses publicacions amb amenaces i injúries a través de les xarxes socials. L’home tancava els perfils després de fer els tuits amenaçants per no deixar rastre.

Després d’identificar i localitzar el presumpte autor de les publicacions, la policia espanyola el va detenir a les immediacions del seu domicili a Barcelona.

La fiscalia de Barcelona considera, en canvi, que no hi ha delicte als tuits que va fer la formació Arran i un membre de Podem Catalunya després de la mort del fiscal Maza. En el primer cas es veia una foto del fiscal general cap per avall i en el segon hi apareixia d’una imatge d’un brindis amb l’abreviació RIP.

Segons han indicat fonts de la fiscalia les piulades es consideren desagradables i poc respectuoses, però no són delictives.

En canvi sí que s’investigaran sis tuits més i se n’intentarà identificar els autors per determinar si poden comportar un delicte d’injúries cap a la institució de l’Estat.

Aquest dimarts Elvira Tejada, fiscal de criminalitat informàtica de la Fiscalia General de l’Estat, ja va demanar informes als cossos policials sobre els missatges a les xarxes socials, sobretot a Twitter, que es consideri que siguin ofensius i puguin entrar en la tipificació dels delictes d’injúries, infàmies i calúmnies.

Segons informa TV3, el mateix dimarts el ministre de Justícia, Rafael Catalá, ja havia donat per fet que la fiscalia i Policia i Guàrdia Civil ho investigarien i que es presentaran querelles si es considera que els missatges són constitutius de delicte.

La detenció l’ha anunciat aquest matí el ministre de l’Interior, Juan Ignacion Zoido, que ha afegit que el detingut també havia amenaçat el delegat del govern a Catalunya, Enric Millo:

Comentaris
407Shares

One Comment

  1. remigio III remigio III

    Mort a l’estranger, sense autòpsia ni reconeixement de la situació de l’esdeveniment. Sospitós. Molt sospitós i, intenten amagar-ho amenaçant tuiters. Ja ens són uns quants els “caiguts” oportunament. I la família calladeta no siga cosa que perden els avantatges. Els morts del “Yak” no callaren i els varen dir de tot. Records per al Tinent Segura. Ja se sent poc la veu d’aquest patriota decent que no necessita amagar-se sota la “bandera”.

Deixa un comentari