Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

[ÚLTIMA HORA]El Ministeri de l’Interior ofereix un servei per denunciar delictes d’odi a Catalunya

Comparteix
284Shares

“Situació a Catalunya: protecció de víctimes.” Amb aquest títol, el Ministeri de l’Interior posa a disposició de tothom un servei per denunciar delictes d’odi a Catalunya.

Aquesta opció, que es pot trobar al menú de serveis al ciutadà, dins l’apartat de delictes d’odi, ofereix un telèfon d’atenció i una adreça de correu per denunciar fets que podrien constituir un delicte d’aquest tipus.

Segons informa TV3, ja el 21 de novembre, el ministeri explicava com s’han d’identificar els delictes d’odi a través d’una piulada

Tal com expliquen els Mossos d’Esquadra, els delictes d’odi són “infraccions penals on se selecciona la víctima, el lloc o l’objecte de la infracció per la seva pertinença -real o suposada- a un grup per raó de la seva raça, origen nacional o ètnic, l’idioma, la religió, la minusvalidesa física, mental, l’orientació sexual o altres factors similars”.

Aquest tipus de delicte s’ha denunciat en diverses ocasions a Catalunya, especialment des de l’1 d’octubre, per casos de suposada discriminiació o amenaces, en especial contra la policia. Entre altres casos, s’ha denunciat per delictes d’odi:

– Un tuitaire que va fer mofa de la mort del fiscal Maza i va amenaçar el delegat del govern espanyol

– L’alcalde, sis regidors i mitja dotzena de veïns de Reus per firmar un manifest per demanar que la policia espanyola marxés de la ciutat després de l’1-O

– Un professor de Tremp per les seves crítiques a l’actuació de la policia l’1-O

– Vuit mestres de la Seu pel tractament que van fer a classe de l’1-O

Comentaris
Comparteix
284Shares
Segueix-nos!

Be First to Comment

Deixa un comentari