Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Sáenz de Santamaría veu l’aplicació del 155 com “una mostra de respecte” cap als catalans

Comparteix
1503Shares

La vicepresidenta del Govern, Soraya Saénz de Santamaría, ha assegurat aquest divendres que l’aplicació de l’article 155 i la convocatòria immediata d’eleccions a Catalunya ha estat “una mostra de respecte a tots catalans”. En la seva primera visita a Catalunya després de l’aplicació d’aquest article, la número 2 del govern espanyol, va assegurar que va ser una decisió “dura” però alhora “necessària” per “frenar el deteriorament econòmic i social de Catalunya i recuperar l’autogovern” . Sáenz de Santamaría ha fet aquestes declaracions, davant més de 150 persones, entre representants del sector polític, econòmic i empresarial, en la XXII edició de la Trobada d’Economia de S’Agaró, que cada any organitza la Fundació Internacional Olof Palme, la Cambra de Comerç de Barcelona i La Vanguardia.

La vicepresidenta del Govern va treure a la llum algunes dades per explicar que la intervenció de l’autonomia ha permès alentir la fuga d’empreses que havien decidit traslladar la seva seu fora de Catalunya. En aquest sentit, ha explicat que si abans de l’aplicació de l’article 155, es marxaven de Catalunya, de mitjana unes 200 empreses al dia, a dia d’avui, són 21. Soraya Sáenz de Santamaría va exposar que el Procés ha tingut efectes negatius ja sobre el turisme i el comerç, el que es pot veure traduït en una reducció d’ocupació.

Comentaris
Comparteix
1503Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari