Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

[ÚLTIMA HORA]Mor Esther Arizmendi, la presidenta del Consell de Transparència

Comparteix
519Shares

La presidenta del Consell de Transparència i Bon Govern, Esther Arizmendi, ha mort aquest diumenge després d ‘ “una llarga lluita contra la malaltia”, segons un comunicat de l’organisme. Llicenciada en Dret i tècnic superior de l’Administració civil de l’Estat des de 1982, Arizmendi va passar 35 anys per diferents càrrecs de l’administració pública.

Va ser la primera presidenta del primer organisme de transparència creat pel Govern de Mariano Rajoy en plena tempesta política per la sortida a la llum de múltiples casos de corrupció. Va ser nomenada el 12 de desembre de a 2014 per un període de cinc anys.

El seu pas pel càrrec ha estat marcat per algunes polèmiques polítiques, especialment per la seva demora en comparèixer davant el Congrés a causa del veto del PP o per la seva oposició al procés de selecció per part de l’Executiu de l’ex ministre José Manuel Soria, que havia dimitit per la seva implicació en els anomenats papers de Panamà, com a candidat d’Espanya a director executiu del Banc Mundial.

La nota del consell lamenta la pèrdua de la seva presidenta i destaca “el seu compromís amb el servei públic, la seva lluita davant les adversitats, el seu esperit combatiu, la seva humanitat i la proximitat amb la qual tractava a tots i totes”. “Sempre va defensar els interessos dels ciutadans”, subratlla.

Comentaris
Comparteix
519Shares
Segueix-nos!

Noticies relacionades

Be First to Comment

Deixa un comentari