Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Per aquestes publicacions ha estat detingut el Professor de Tremp on presumptament “incita a l’odi” contra la policia espanyola

Comparteix
628Shares

La Guàrdia Civil ha detingut aquest dijous un professor de l’Institut de Tremp per incitació a l’odi a les xarxes socials per haver publicat missatges en què criticava l’actuació policial des de l’1 d’octubre i especialment per un incident amb agents el passat 7 d’octubre.

Segons informa TV3 el veí detingut, Manel Riu, ha explicat que el van anar a buscar a l’Institut, però com que no hi era van anar a casa seva i el van acompanyar a la caserna de Tremp, on es va acollir al dret de no declarar. Seguidament, el van deixar en llibertat a l’espera que el citi el jutge. El mateix Riu ho explicava a les xarxes, on afegeix que “o tens una denúncia piolinera per ‘incitación al odio’ o no ets ningú” i fa una crida a anar a votar el 21D per acabar amb la “repressió espanyola”.

Paral·lelament, un cop en llibertat, el professor agraïa el suport rebut en les darreres hores:

“Què et penses, que ens n’anirem? Hem vingut per sempre”

L’home relaciona la denúncia amb un incident amb agents de la Guàrdia Civil el 7 d’octubre que va publicar al Facebook i a Twitter. Riu s’hi va dirigir i els va dir que portaven l’uniforme de la vergonya i explica que els agents el van increpar i el van identificar.

“Des del dia 1 d’octubre aquest uniforme que porteu és el de la vergonya i em van dit de tot. Un em deia: ‘Què et penses, que ens n’anirem? Hem vingut per sempre’. Un altre que m’arrencaria el cap. Un altre va treure una porra.”

Riu ho va denunciar així el mateix dia a les xarxes social:

Riu va criticar també a Facebook i Twitter les càrregues policials de l’1 d’octubre i feia una crida a “fer-los notar”, als agents de la Guàrcia Civil i la Policia Nacional, que “no són benvinguts ni estimats”. “Fem-los pacíficament la vida impossible fins que marxin de Catalunya”, afegia:

També tenia dures paraules per als agents:

Riu ha explicat que la denúncia és “genèrica” i que no ha pogut veure posts de Facebook o tuits concrets. En tot cas, admet que ha fet una “crítica forta” als cossos i forces de seguretat de l’Estat i al govern espanyol en algunes d’aquestes publicacions. I afirma que el “nivell de violència” que van exhibir Guàrdia Civil i Policia Nacional l’1 d’octubre li va fer dir que “s’havien comportat de manera salvatge, inhumana”. I ha afegit: “Ho he dit jo com ho ha dit tanta gent.”

Comentaris
Comparteix
628Shares

Noticies relacionades

Be First to Comment

Deixa un comentari