Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Catalunya, és una República?

Comparteix
260Shares

El President Puigdemont va declarar la República i immediatament la deixà en suspens i posteriorment el Parlament de Catalunya en la votació del passat 27 d’octubre va donar forma i contingut jurídic a la declaració del President. Diguin el que diguin, a tots els efectes, som una República, legalment constituïda.
Un altre tema es la consolidació d’aquesta República, això porta temps, principalment si l’estat que encara ens tutela no ens vol deixar marxar i aplica tot tipus de repressió.
Espanya es l’únic país que fins ara ha reconegut la República de Catalunya i la proba més contundent es que s’ha dirigit a tots els països del món demanant-los que no reconeguessin a la República de Catalunya.
En aquests moments la República de Catalunya té un President legalment elegit al que li queden dos anys de mandat i que viu a l’exili davant l’amenaça d’empresonament per part d’un estat que un dia il•legalment i per la força de les armes s’apoderà de Catalunya.
Aquest estat, saltant-se tota legalitat, convoca unes eleccions que volen ser autonòmiques i està disposat a fer tots els esforços que calguin, perquè s’esculli un President de la Generalitat, que no sigui en Carles Puigdemont. L’estat pretén que el nou President de la Generalitat, substitueixi al President de la República de tal manera que en Puigdemont perdi tota la força i prestigi de que actualment gaudeix a Brussel•les i que la República quedi en l’oblit.
Tots els Ciutadans de Catalunya que, abans érem independentistes i ara som republicans, hem de votar el proper dia 21 de desembre a Carles Puigdemont com a President, revalidant el seu mandat. Si ho fem així, la República de Catalunya, ara a l’exili, donarà un pas de gegant cap a la seva consolidació i reconeixement.
Si guanyem, el Parlament de Catalunya ratificarà a Carles Puigdemont com a President de la Generalitat i Espanya haurà de reconèixer implícitament que el President de la Generalitat que també de la República ha de viure exiliat per culpa de la repressió política, serà una plantofada espectacular al govern de Madrid, que no vol ni imaginar-se en aquesta situació. La repercussió mundial per aquest fet serà espectacular.
Doncs ja sabem el que hem de fer, anar tots i totes, a votar el proper 21 de desembre i fer-ho per en Carles Puigdemont.
Si l’actual i legal President de la República de Catalunya, no es revalidat en el seu càrrec, per disputes partidistes, el poble de Catalunya haurà de demanar responsabilitats als que no ho han fet possible.

Pere Plans Girabal

Comentaris
Comparteix
260Shares
Segueix-nos!

Be First to Comment

Deixa un comentari