Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

La guardia Urbana ha aprés a comptar ?

Comparteix
0Shares

La Guardia Urbana, al final de cada manifestació que es fa a Barcelona, ens dona les xifres de participació i a mi personalment, sempre que hi ha una manifestació important, m’agrada comptar el número de participants. He criticat una i mil vegades a la Guardia Urbana per no encertar mai i de bon tros el número de manifestants. Verdaderament era vergonyós que un cos on hi ha un responsable fos tan negligent.

Per exemple en l’última manifestació de Societat Civil Catalana a la Via Laietana, la Guardia Urbana ens va donar una xifra de participants de 350.000, jo vaig escriure en aquestes mateixes pàgines:

“La Guardia Urbana mai ha sabut comptar, demaneu a l’alcaldessa que ens expliqui com han comptabilitzat 350.000,- persones”

Efectivament, la Via Laietana de Plaça Urquinaona a Correus té una longitud de 1.100 m. i una amplada d’uns 15m.. mes el tram del Passeig d’Armentera de Via Laietana a l’estació de França, total tirant molt llarg 30.000 m2 d’ocupació a 3 persones/m2 feien 90.000,- manifestants com a màxim i a part la manifestació es movia el que vol dir menys ocupació per m2. D’on va treure la Guàrdia Urbana que hi havia 350.000 manifestants? Podria posar més exemples.

Avui i potser per les crítiques que li fèiem, la Guàrdia Urbana per primera vegada, mai ho havia fet, ens ha donat la longitud de la manifestació, amb aquesta longitud no surten els 750.000 manifestants, del carrer Marina des de Travessera fins pràcticament el Passeig Marítim si ha d’afegir, el tram de Gran via ocupat, el carrer Aragó entre Marina i Sardenya, a l’altra banda, fins quasi la Meridiana, trams especialment amples, els carrers paral•lels i transversals al carrer Marina que anaven plens i que la manifestació per la quantitat de gent no s’ha mogut i per tant era molt compacta.

Crec que la manifestació ha ocupat una superfície mínima de 200.000 m2, no sé si podria ser més, no ho descarto, 750.000 persones es una xifra al menys raonable. No sé perquè serà, però sempre engreixa la participació de Societat Civil Catalana i les nostres no s’excedeix mai.

Personalment he quedat impressionat per la quantitat de gent que hi havia, tenint present que últimament no parem i que la convocatòria es va fer fa molts pocs dies. Un èxit total i una diada meravellosa. Esperem que serveixi per remoure la consciència a qui sembla que no en te gaire.

Pere Plans Girabal 
Comentaris
Comparteix
0Shares
Segueix-nos!

Be First to Comment

Deixa un comentari