Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

[ÚLTIMA HORA]Ja s’ha pagat la fiança de Forcadell, que podria sortir en llibertat en les pròximes hores

Comparteix
0Shares

L’advocat de Carme Forcadell, Andreu Van den Eynde, ja ha dipositat la fiança de 150.000 euros imposada pel jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena a la presidenta del Parlament. Sembla, però, que encara no ha finalitzat el tràmit de consignar-la en el compte corresponent del Tribunal Suprem.

Es dona la circumstància que aquesta consignació -una mena de convalidació del pagament- l’ha de fer una persona física. El tràmit, en qualsevol cas, és lent: quan el jutge té aquesta constància oficial del pagament, trasllada la informació a Institucions Penitenciàries, que ho comunicarà al jutjat de vigilància penitenciària d’Alcalá de Henares, del qual depèn la presó d’Alcalá-Meco, on Forcadell ha passat la nit després d’arribar-hi ahir a última hora.

A Alcalá-Meco s’espera l’arribada, al llarg del matí, de Van den Eynde, acompanyat d’Anna Simó, secretària de la mesa del Parlament que ahir va quedar en llibertat amb mesures cautelars.

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha passat aquesta nit a la presó d’Alcalá-Meco, on ha arribat després de la mitjanit en un cotxe sense identificar. Feia quinze hores que ella i cinc integrants de la mesa havien arribat al Tribunal Suprem per declarar davant del jutge Pablo Llarena.

Forcadell és l’única dels sis integrants de la mesa que ahir van declarar al Tribunal Suprem que ha ingressat a la presó. I la persona a la qual Llarena ha imposat la fiança més alta, de 150.000 euros. Té una setmana per pagar-la, però s’espera que ho faci avui i pugui sortir d’Alcalá-Meco sense haver-hi de passar una altra nit.

Segons informa TV3 a la sortida del Suprem, l’advocat de Forcadell es mostrava confiat de poder recollir els diners avui mateix. I l’ANC, entitat que Forcadell va presidir, ha posat a la seva disposició i a la dels altres membres de la mesa els diners de la caixa de solidaritat.

Van den Eynde, que ha explicat als mitjans que Forcadell “està forta”, ha lamentat: “No ens han donat marge perquè pogués abonar la fiança” per evitar l’ingrés a presó preventiva. També ha dit que analitzaran i valoraran la “diferència de tracte” de Forcadell respecte als altres integrants de la mesa.

Lluís Corominas, Lluís Guinó, Anna Simó, Ramona Barrufet i Joan Josep Nuet no han hagut d’ingressar a la presó. Nuet va sortir del Tribunal Suprem sense cap mesura cautelar, i la resta tenen una setmana per abonar, cadascun, una fiança de 25.000 euros.

A més, tret de Nuet, hauran d’entregar el passaport avui abans de les dues del migdia, no podran viatjar a l’estranger i hauran de comparèixer setmanalment en un jutjat.

Alcalá-Meco és el mateix centre penitenciari on estan ingressades -des de fa una setmana- les conselleres Meritxell Borràs i Dolors Bassa, cessades pel govern espanyol en aplicació de l’article 155. Per a elles i per al vicepresident Junqueras i els consellers Rull, Turull, Romeva, Forn i Mundó, la jutge Carmen Lamela, de l’Audiència Nacional, va dictar presó incondicional, com demanava la fiscalia.

Es dona la circumstància que, a diferència de la jutge Lamela, la decisió del jutge Llarena no ha coincidit amb la petició de la fiscalia, que havia demanat presó incondicional per a Forcadell, Corominas, Simó i Guinó.

Comentaris
Comparteix
0Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari