Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Segons Stephen Hawking, la fi del món serà al 2617 i les causes serien excés de …

Comparteix
97Shares

És una de les ments més capacitades i brillants de l’era moderna i, per això, cada vegada que Stephen Hawking dóna una apreciació o una informació del seu estudi se l’escolta amb atenció. En aquest cas, en el marc de la Cimera Tencent WE que es va realitzar a Pequín, Xina, el físic teòric, astrofísic i cosmòleg britànic va assegurar que la fi del món ja té data, tot i que no cal alarmar al mon per ara. És que, segons ell, això passarà d’aquí a 600 anys, més precisament en el 2617.Les causes serien excés de població i alta demanda d’energia.

A la convenció de científics, Hawking va explicar que “la Terra es convertirà en una bola de foc per a aquesta data. La humanitat hauria de començar a mirar a les estrelles per evitar aquest destí final ,
“i va argumentar que la millor opció per a la fugida seria” el nostre veí més proper, Alpha Centauri”. Quin seria el motiu? Fonamentalment, la combinació d’un increment desproporcionat de la població i una elevada demanda d’energia.

Cal destacar que, segons la NASA, aquest sistema està a 4,3 anys llum de la Terra, en la constel·lació Centaurus. No obstant això, per al nascut a Oxford això podria solucionar-se amb el projecte “Breakthrough Starshot” (Intent Estel·lar), el qual també compta amb el suport de Mark Zuckerberg (empresari i creador de Facebook), que preveu l’enviament d’una petita sonda a Alpha Centauri en poc més de 20 anys, viatjant a una fracció de la velocitat de la llum. “Amb aquesta tecnologia es podria arribar a Mart en menys d’una hora, arribar a Plutó en uns dies, passar per la Voyager en menys d’una setmana i arribar a Alpha Centauri en poc més de 20 anys”, va assegurar Stephen.

Sobre això, també va fer una crida tant als patrocinadors financers com els poderosos del món per invertir en aquest projecte sobre vols tripulats a l’espai.

“Per sobreviure com a espècie, a la llarga hem estendre’ns cap a les estrelles, i avui ens comprometem amb el pròxim gran avanç de l’home en el cosmos”, va dir quan va presentar el projecte, que farà servir un material extremadament lleuger i prim anomenat “Lightsail” que , amb l’impuls d’un làser projectat des de la Terra, aconseguiria les estrelles més properes al nostre sistema solar a uns 20 anys des del seu llançament.

Comentaris
Comparteix
97Shares
Segueix-nos!

Be First to Comment

Deixa un comentari