Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

The Washington Post: ” Rajoy ha optat “per la força i la por” i “molts diuen a Catalunya que la història repressiva està tornant de manera desagradable”

0Shares

“La repressió a Catalunya evoca records dels dies foscos de la dictadura espanyola”. Així titula “The Washington Post” un reportatge que explica que l’ombra de Franco ha reaparegut en el discurs polític. El diari nord-americà destaca que “amb els líders catalans exiliats o tancats entre reixes, mitjans de comunicació catalans amenaçats i policies espanyols utilitzant les porres per parar el referèndum d’independència, molts diuen a Catalunya que la història repressiva està tornant de manera desagradable”. I afegeix que Mariano Rajoy ha optat per “la força i la por” en lloc del diàleg, i que el Partit Popular “el van fundar funcionaris franquistes.”

Al reportatge, “The Washington Post” esmenta les paraules del vicesecretari de Comunicació dels populars, Pablo Casado, que es va referir al president Companys: “Va advertir fa poc que, si Puigdemont declarava la independència, podria tenir un destí semblant al d’un anterior líder català durant la Guerra Civil espanyola, que va ser executat per un escamot d’afusellament.”

Segon informa TV3 el rotatiu parla amb l’historiador Pelai Pagès, que diu que l’aplicació de l’article 155 de la Constitució i l’empresonament dels consellers “representa un retorn al franquisme”. El reportatge, firmat per Michael Birnbaum, corresponsal del diari a Brussel·les, afirma: “Sota la superfície a Catalunya hi ha els records amargs del domini franquista, quan l’idioma, cosí del francès i de l’espanyol, va ser prohibit a l’escola i la gent va ser obligada a posar-se noms en castellà. Molts catalans veuen amb especial menyspreu la policia espanyola i la veuen com una hereva de la repressió franquista.”

Comentaris
0Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari