Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Els periodistes de TVE denuncien que es van ocultar les declaracions policials respecte als sobres suposadament rebuts per Rajoy

0Shares

Les declaracions del cap policial que va investigar la Gürtel, Manuel Morocho, en les quals afirmava textualment que Rajoy va rebre ” indiciariamente ” sobres de la caixa B del PP, recollides per molts dels mitjans de comunicació, no van aparèixer en els telenotícies de TVE d’aquest dimarts. Va ser al final de la segona edició, quan la indignació de molts professionals d’aquest mig públic va esclatar en xarxes socials, amb acusacions de “censura” i qualificatius com a “intolerable” o “vergonya”, i crides al canvi dels màxims responsables d’aquest mitjà, amb frases com “urgeix regenerar TVE”, o “El canvi ja en TVE és un deure democràtic”.

A títol personal, i en els seus comptes privats de Twitter, significats membres del Consell d’Informatius reflectien així les seves impressions:

Aquest malestar entre els professionals es produïa poques hores després de les denúncies sindicals per la participació de Salvador Sostres al programa de Carlos Herrera, i l’emissió en Informe Setmanal d’un nou i criticat reportatge sobre la situació a Catalunya. Precisament, aquesta situació en la qual estan bolcades les forces polítiques, provoca gran neguit entre els treballadors de la ràdio i televisió pública, que veuen passar les setmanes sense que el Parlament faci nous passos per a la renovació de l’direcció de RTVE, tal com va ser votat per amplíssima majoria a la fi de setembre.

De fet, les declaracions del comandament policial van tenir lloc en la comissió sobre el possible finançament il·legal del PP al congrés dels Diputats, que es va iniciar a les deu del matí, i estaven disponibles per a tots els mitjans de comunicació a través del canal Congrés TVE.

El Consell d’Informatius ha anunciat aquest dimecres que ha iniciat una recerca per esbrinar per què no es va donar la notícia de la compareixença de Manuel Morocho al Congrés. En aquest sentit, ha informat que ha preguntat a les editores del telenotícies sobre per què no van incloure aquesta notícia i si van rebre indicacions per no fer-ho.

Comentaris
0Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari