Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Un inspector de la UDEF afirma que hi ha indicis que Rajoy va cobrar sobresous: “La Gürtel és corrupció en estat pur” i també…

Comparteix
0Shares

Manuel Morocho, comissari de policia que investiga el cas dels papers de Bárcenas, ha afirmat al Congrés que hi ha indicis que Rajoy va cobrar sobresous del PP. També, altres membres com Álvarez Cascos o Arenas.

L’inspector en cap de la UDEF de la Policia Nacional, Manuel Morocho, ha assegurat que hi ha “indicis” que l’estructura del Partit Popular “responia al perfil d’una organització delictiva” per les seves operacions en la trama Gürtel.

Així ho ha manifestat Morocho durant la seva compareixença a la comissió d’investigació pel presumpte finançament irregular del PP al Congrés dels Diputats, que s’ha reprès més de quatre mesos després de l’última sessió.

L’inspector, preguntat pel diputat d’EH Bildu Oskar Matute, ha manifestat que dels informes elaborats pel seu equip es dedueix que el Partit Popular “responia al perfil d’organització delictiva”, si bé s’ha adherit a la decisió dels tribunals ” que són els que valoren i avaluen “.

“El nostre objectiu és determinar si hi ha fons B, com circulen i quin és l’objecte. És una situació que persisteix en les organitzacions de delinqüència organitzada”, ha explicat Morocho, encara que ha puntualitzat que “cal ser extremadament curosos a l’hora de definir comportaments “.

Morocho ha puntualitzat que, tot i que el seu grup “ha aportat elements indiciaris”, “l’existència de comptabilitat B encara està en presumpte”.

L’inspector sí que ha explicat, a preguntes del portaveu del PNB a la comissió, Mikel Legarda, que “hi ha una actuació coordinada que respon a uns designis, que ha prestat uns serveis de determinat perfil i que ha operat en diversos territoris de una mateixa manera”.

D’altra banda, l’inspector en cap de la UDEF ha defensat al seu grup davant la pregunta de la diputada d’ERC Esther Capella sobre si hi ha motivacions polítiques darrere de la investigació, en la que s’han seguit “els mateixos estàndards que amb les organitzacions i els delictes econòmics comuns “.

“Sabem que des de l’àmbit subjectiu es fa referència a persones que han ocupat càrrecs polítics, però això no condiciona la nostra manera d’actuar, que segueix la mateixa metodologia que amb altres persones”, ha explicat.

Durant la compareixença, els representants del PSOE, Podem i ERC han acusat el PP d ‘ “intimidar” i “amenaçar” l’inspector cap de la UDEF després que el portaveu del PP a la comissió, Carlos Rojas, es referís als límits que té en el seu càrrec Morocho.

Comentaris
Comparteix
0Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari