Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

[ÚLTIMA HORA]El ministre d’Interior belga: “Madrid ha anat massa lluny, on és Europa?”

0Shares

El vice-primer ministre belga i també ministre de l’Interior, Jan Jambon, ha dit que “Madrid ha anat massat lluny” en la repressió de l’independentisme català i es pregunta per què Europa no hi intervé.

En una entrevista a la televisió VTM NEWS, Jambon assegura que els líders catalans no han fet res per merèixer el tracte que estan rebent del govern espanyol i demana a la Unió Europea que s’hi pronunciï:

“Com que la policia ha anat a colpejar la gent, ens hem de plantejar coses. Com que l’estat espanyol ha detingut líders d’opinió, jo em pregunto coses. I ara, el govern espanyol, que ha assumit les funcions d’un govern escollit democràticament, ha posat a la presó els membres d’un govern… Què han fet ells de mal? Simplement aplicar el mandat que han rebut dels seus electors. Jo em qüestiono coses…”

Jan Jambon no entén que Europa es mantingui en silenci, perquè “si passés el mateix a Polònia o Hongria hi hauria reaccions molt diferents”:

“Jo em pregunto què espera Europa per pronunciar-se. Si això mateix passés a Polònia o a Hongria, penso que hi hauria altres reaccions.”

La comunitat internacional, assegura, ha de vetllar perquè els dirigents catalans tinguin un procés just:

“Hi ha una justícia espanyola, però també hi ha una justícia internacional, la convenció europea dels Drets Humans i moltes altres coses. I tot això està per sobre de la justícia d’un Estat membre de la UE”

Tot i que Jambon ha explicat que el govern federal belga va acordar no fer declaracions públiques sobre la situació del president Carles Puigdemont i dels consellers cessats, ell mateix no ha pogut evitar condemnar l’actitud de l’Estat espanyol.

González Pons l’acusa de “xenòfob”

El vicepresident del Partit Popular Europeu i líder del PP a l’Eurocambra, Esteban González Pons, ha criticat les paraules de Jambon, que ha titllat d'”irresponsables i perilloses”.

Segons González Pons, Jambon pertany a un partit amb un “historial xenòfob acreditat”, i té una trajectòria “en contra de la igualtat entre les persones, i també de rebuig als immigrants, entre d’altres.”

L’eurodiputat ha afegit que els comentaris de Jambon posen en risc “la necessària cooperació entre els estats de la UE”.

“Si el ministre Jambon dubta de la imparcialitat i el respecte per la legalitat de la justícia espanyola, sens dubte el ministre té un problema de percepció de les democràcies a Europa”, ha dit.

Comentaris
0Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari