Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Eleccions 21-D, estem a punt de perdre?

Comparteix
0Shares

Un dels principis fonamentals de la Física es el principi d’acció i reacció, es la tercera llei de Newton. Aquest diu:
“Tot cos A que exerceix una força sobre un cos B experimenta una força d’igual intensitat en la mateixa direcció però en sentit oposat” Apliqueu això en política, nosaltres hem fet una acció, i l’estat ens ha respost en una reacció, com que l’estat en principi es més fort, ens ha esclafat.
Afortunadament les lleis en política no son exactes com en la Física i si es fa una acció coordinada, ben feta i amb intel•ligència es pot vèncer a la reacció, si hi ha la suficient força segur que tomba, com ens recordava en Lluis Llach.
Ara l’independentisme està en un punt dificilíssim, tenim a la nostre cúpula a la presó o a l’exili i en un plaç de dos dies hem de fer públic si anem en coalició o en llistes de partit.
Als partits els hi haig de dir que en aquests moments no es important qui serà el President, sinó com ens ho farem perquè el pròxim President de la Generalitat sigui un dels nostres.
La fórmula Junts pel Si i la CUP ha estat imbatible. En canvi anar per separats ha estat un fracàs a l’Ajuntament de Barcelona. Segons estic escoltant aquest matí per la radio i per la meva desesperació, sembla que els partits aniran per separat i cada un farà la guerra per la seva part. Fantàstic, lluitarem, en Puigdemont des de Brussel•les, contra en Junqueras des de la presó a Madrid. De veritat no ens hem vegut l’enteniment? Això provocarà una desmotivació molt gran entre tots nosaltres i evidentment si hi ha, com es mes que possible, una llista més votada que no sigui la sobiranista, quedarem amb el cul a l’aire. I amb en Rajoy i la Soraya fent-se un tip de riure.
No oblidem que aquestes eleccions, a les Espanyes les estan preparant com si fossin unes eleccions generals espanyoles i si fem memòria a les últimes generals, en Comú-Podem va ser la llista més votada i amb diferència a Catalunya. Si no anem junts traurem menys vots i ja estic veient als senyors D’Esquerra Republicana fent President, al Sr. Xavier Domènech, o tindrem un pacte com a l’Ajuntament de Barcelona, entre els Comuns i els mal anomenats socialistes del PSC, en els dos casos en Domènech serà President.
Ho dic amb tota cordialitat als partits Sobiranistes, no ens feu emprenyar, aneu per feina, ajunteu-vos i anem tots junts a les eleccions. Si no ho feu així no tenim cap possibilitat de guanyar, ERC per un cantó, i PDeCAT i Demòcrates dividits repartint-se els vots per l’altre costat, voldrà dir menys diputats sobiranistes. La CUP pot anar separada amb la part de Podem de Dante Fachin.
Senyores i Senyors de Junts pel Si, encara els qui quedava dos anys de govern oi? Doncs recomponguin la coalició i facin els dos anys de mandat que els hi quedava legalment. D’aquí a dos anys si sembla oportú en Puigdemont es retira com a President i deixa pas a Oriol Junqueras. Oi que diem que aquestes eleccions son il•legals, però que hi anem per obligació i no perdre la Generalitat? Doncs fem-la nosaltres el més legals possibles i fem-ho amb la mateixa gent que els hi quedaven dos anys de mandat.
Això es legalitat, l’altre es tacticisme i raons de partit i ara els electors no ens importa quin partit guanya, en importa que guanyi Catalunya i això només s’aconsegueix anant tots junts. Ho heu entès? Doncs aneu a per feina i discutiu menys.

Pere Plans Girabal

Comentaris
Comparteix
0Shares

One Comment

  1. parracelsius parracelsius

    El principi de força oposada idèntica a la rebuda crec que és de Arquimedes i no de Newton.

Deixa un comentari