Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

[ÚLTIMA HORA]La jutge ordena la detenció i empresonament de Puigdemont i els consellers a Brussel·les

Comparteix
0Shares

Tal com va demanar dijous el fiscal, Miguel Ángel Carballo, la jutge Carmen Lamela ha emès aquest divendres l’ordre de detenció per al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i els consellers Meritxell Serret, Clara Ponsatí, Toni Comín i Lluis Puig. El ministeri públic va demanar a la jutge l’Ordre Europea de Lluirament i Dentenció, que aquest divendres ha emès la jutge. Tot i això, l’advocat de Puigdemont a Brussel·les, va dir ahir que la justícia espanyola ja havia emès aquesta ordre, tot i que la jutge l’ha emès oficialment aquest divendres.

La detenció dels membres del Govern i, sobretot, del president ja ressonaven des d’abans de l’aplicació efectiva de l’article 155 de la Constitució, però la marxa de Puidemont i els altres quatre consellers a Brussel·les ha endurit la posició judicial. Justament en la interlocutòria que decreta presó incondicional per als consellers que sí que van decidir declarar aquest djous, la jutge Lamela fa servir la marxa d’aquesta altra part del Govern com una prova per reforçar el risc de fuga.

Què és el més probable que passi a partir d’ara? Que la policia federal belga els busqui i el detengui perquè un jutge decideixi si accepta o rebutja l’ordre de detenció i els extradeixi. Però l’advocat de Puigdemont va deixar entreveure que Comín, Serret, Pontsatí i Puig a més del president, rebutjaran l’extradició. Aleshores el jutge hauria de prendre la decisió d’acceptar o rebutjar l’extradició en un màxim de 60 dies (en la majoria de casos es resol abans d’un mes). Mentrestant, poden ser detinguts o posats en llibertat.

Comentaris
Comparteix
0Shares

One Comment

  1. Montse Güell Montse Güell

    Molta forca y una abraçada

Deixa un comentari