Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

[VÍDEO]Puigdemont no demana asil i exigeix al “bloc del 155” que digui si acceptarà el resultat del 21D

Comparteix
412Shares

El president Puigdemont no ha anat a Bèlgica per demanar asil polític, com s’havia especulat, sinó per “actuar amb llibertat i seguretat”.

En una compareixença des de Brussel·les, Puigdemont ha remarcat que són a la capital d’Europa, a l’espera de les garanties “que no es donen a Espanya” per poder tornar. El president, cessat pel govern espanyol, assegura que no hi ha condicions objectives per fer-ho i ha recordat, per exemple, el nom del comunicat de les querelles de la fiscalia: “Més dura serà la caiguda”.

Des de la sala plena de gom a gom per més d’un centenar de periodistes, Puigdemont ha parlat de quatre àmbits, que el govern va acordar divendres després de comprovar que l’executiu de Rajoy triava el camí de la “màxima bel·ligerància”:

El primer punt, el president Puigdemont ha explicat la presència “d’una part del govern a Brusel·les per denunciar la politització de la justícia espanyola i fer evident el problema català al cor d’Europa”.

En el segon àmbit, Puigdemont ha assegurat que una part del seu govern, tot i estar cessat, seguirà duent a terme activitat política “com a membres legítims del govern”. En aquest punt, ha volgut deixar clar que no defugiran les seves “responsabilitats jurídiques”.

En tercer, ha demanat suport a les iniciatives contra l’aplicació de l’article 155.

I en últim lloc, també ha assegurat que “entomem les eleccions” que ha plantejat l’estat espanyol com un “repte democràtic”. En aquest punt, ha reptat l’executiu de Rajoy i “al bloc del 55” acceptar els resultats del 21D, “siguin quin siguin els resultats”. Puigdemont ha assegurat que cal saber la posició oficial de Madrid, “sense ambigüetats”, sinó, segons ell, voldrà dir que hi ha “ciutadans de primera i de segona”, si en un cas s’accepten i en l’altre no.

Segons ha dit, l’estratègia que ha explicat es deu a la voluntat que no hi hagi “enfrontament i violència” a Catalunya.

Comentaris
Comparteix
412Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari