Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

[ÚLTIMA HORA]Puigdemont i part del seu govern són a Brussel·les, “en un entorn segur i discret”

Comparteix
0Shares

El president Puigdemont i part del seu govern, que el govern espanyol considera cessat, són a Brussel·les, segons ha pogut saber TV3. Puigdemont podria fer un missatge aquesta tarda des de la capital belga.

Segons informa TV3 en referència a aquest viatge, el coordinador general del PP, Fernando Martínez-Maíllo, ha assegurat que es tracta d’un “acte desesperat, un disbarat”.

La notícia l’hem sabut coincidint amb la compareixença del fiscal general de l’Estat, que ha fet pública la querella que ha presentat contra ell i contra tots els membres del govern i la de la mesa del Parlament per rebel·lió, sedició i malversació.

Recordem que aquest diumenge el primer ministre belga va negar que pensin concedir asil polític a Puigdemont. Charles Michel va desmentir d’aquesta manera el seu secretari d’Estat d’Asil i Immigració, que havia assegurat que podien fer-ho per evitar un judici injust al president de la Generalitat.

Aquest matí, a primera hora, Puigdemont ha sorprès tothom amb una enigmàtica publicació a Instagram que, acompanyada d’un simple “bon dia”, mostrant part del Palau i de cel.

Comentaris
Comparteix
0Shares

One Comment

 1. Josep Josep

  Aquí cal distingir diferents contextes.
  S’ha insistit massa en el pacifisme i la no violència sense tenir en compte que la independència d’Eslovènia s’aconseguí gràcies a que Eslovènia disposava d’un exèrcit, d’unes milícies pròpies, que tingueren un paper dissuasori fonamental front a l’exèrcit serbi.

  L’estratègia del pacifisme i de la no violència és vàlida en un contexte de societat civil, dins de les mobilitzacions de la població civil i cal apostar sempre per aquesta via dins d’aquest contexte.

  Però cal tenir en compte que una de les característiques definitòries d’un Estat és precisament l’exercici del monopoli de la violència.
  Quan estem dins d’un contexte militar (NO civil), el pacifisme significa deixar-li un fort avantatge a l’estat enemic o invasor. Aquí ja no valen tàctiques de no violència.
  Si cal comportar-se com un Estat i tens una amenaça militar davant procedent de l’exterior, cal tenir tot això ben en compte.

  https://www.vilaweb.cat/noticies/shaun-riordan-si-voleu-ser-independents-comporteu-vos-com-un-pais-independent/

Deixa un comentari