Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

El diari britànic “The Independent” veu en Catalunya una economia molt exitosa i un estat de la UE

Comparteix
0Shares

El diari britànic “The Independent”, amb una tirada de 250.000 exemplars, ha publicat aquest diumenge un extens reportatge sobre Catalunya signat per l’especialista d’economia del diari, Hamish McRae. Afirma que “Catalunya podria ser una economia extremadament exitosa i un estat de la UE”. Destaca que té una població de 7,5 milions de persones, i també en subratlla la ubicació, al costat de França, a la Mediterrània i amb dos dels principals ports d’Espanya, com són Barcelona i Tarragona.

Segons informa TV3 el reportatge també recorda que Catalunya actualment genera el 20% del PIB espanyol; també parla del prestigi de la marca Catalunya i diu que podria ser àgil a l’hora d’atreure negocis i crear llocs de treball. El periodista assenyala que el camí no serà fàcil a curt termini i vaticina que “a la llarga, una moneda diferent podria beneficiar el país”, tot i que podria ser pertorbador els primers mesos per als bancs, les empreses i el turisme.

El periodista britànic de “The Independent” assegura que Europa finalment reconeixeria una Catalunya independent, no pas a curt termini, però sí al cap d’uns anys. I conclou que és normal que ara ningú reconegui la República Catalana. Augura que, d’aquí a deu anys, Catalunya serà un país pròsper.

Comentaris
Comparteix
0Shares
Segueix-nos!

One Comment

  1. Si los politicos tuvieran el sentido comun que usted utiliza en su comentario, no habria ninguna duda de que la union hace la fuerza es el motivo principal para prosperar y hacer una nacion grande y con sentido comun, pero aqui eso no vale, hay que disentir, hay que discutir lo indiscutible y naturalmente todo eso previo pago de salarios y cargos para los que los tienen no sirven mas que a la hora de cobrar sus honorarios, asi un pais no puede prosperar, ya esta bien de la memoria historica y de nacionalidades. Un pais es grande por sus hechos y desgraciadamente en España esto no vale hoy por hoy, Lastima. https://twitter.com/caesaremnostra/status/926723365703995392

Deixa un comentari

0Shares