Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

El president de l’Assemblea de Còrsega celebra el naixement de la República Catalana

Comparteix
0Shares

A hores d’ara són molts els polítics i representats institucionals que s’han manifestat sobre la proclamació de la República Catalana duta a terme aquest divendres pel Parlament de Catalunya.

El president de l’Assemblea de Còrsega, Jean-Guy Talamoni ha celebrat aquest divendres el naixement de la República de Catalunya i ha lamentat que aquest esdeveniment històric no hagi tingut lloc «de manera tranquil·la».

«Madrid s’ha negat, durant anys, a tenir en compte la voluntat del poble català d’avançar cap a la sobirania», ha afirmat Talamoni, en un comunicat en què ha al·legat que el Govern català ha fet tot el possible «per aconseguir una solució negociada».

En aquest sentit, ha assenyalat que la Generalitat de Catalunya va paralitzar durant «gairebé un mes» els efectes del referèndum de l’1 d’octubre i ha acusat el Govern espanyol de deixar-se dur per les faccions «més extremistes» i actuar amb una «irresponsable intransigència» que ha equiparat amb el període franquista.

«El Parlament català acaba de rebutjar la degradació de la seva democràcia i la humiliació del seu poble», ha aplaudit Talamoni en el seu comunicat.

El president de l’Assemblea de Còrsega ha instat «els responsables i institucions europees» a intervenir entre Madrid i Barcelona. Segons la seva opinió, «tots els demòcrates europeus han de donar suport a un poble que només demana exercir lliurement els seus drets naturals i inalienables».

Com funciona Còrsega?

Administrativament, pertany a l’estat francès del qual forma una regió que comprèn dos departaments: Alta Còrsega i Còrsega del Sud.

La Col·lectivitat Territorial de Còrsega, estatut particular instituït en virtut de la llei de 13 de maig de 1991, confereix més poder a l’illa que no pas l’antic estatus de regió. Còrsega està dotada, doncs, d’una organització institucional única a la França europea, però comparable a la que tenen la majoria d’altres regions europees descentralitzades.

L’especificitat de Còrsega dins de la República Francesa ha estat reconeguda pel poder central de l’Estat i s’ha traduït en diverses reformes estatutàries (1982, 1991, 2002).

La Col·lectivitat Territorial de Còrsega comprèn tres òrgans:
El Consell executiu de Còrsega
L’Assemblea de Còrsega
El Consell Econòmic i Social de Còrsega

Fuente :Diari de Baleares

Comentaris
Comparteix
0Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari