Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

L’expresident Montilla no participa en la votació del 155 al Senat que dona via lliure al Govern Espanyol per aplicar l’article 155 a Catalunya

Comparteix
0Shares

El Senat dona via lliure al govern espanyol per anul·lar l’autonomia de Catalunya i retenir les seves institucions. El ple del Senat ha aprovat l’aplicació de tot un seguit de mesures previstes en l’article 155 de la Constitució tramitades aquest divendres en comissió en un debat de cinc hores.

Entre aquestes mesures hi ha a destituir el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i tots els membres del seu govern, així com a limitar les funcions del Parlament i a assumir el comandament dels Mossos.

Ha passat tres quarts d’hora després que el Parlament de Catalunya hagi declarar la independència i hagi instat el govern a iniciar el procés constituent.

El resultat de la votació ha estat: 214 vots a favor (del PP, PSOE, Cs, Fòrum i Coalició Canària), 47 en contra (dels grups de Podem, ERC, PDeCAT, PNB, EH Bildu, Compromís i Nova Canàries), i una abstenció.

L’expresident Montilla no ha hi ha participat.
Tampoc ho han fet l’expresident balear Francesc Antich.

El grup socialista ha retirat l’esmena que paralitzaria el 155 si Puigdemont convoca eleccions. El portaveu socialista, Ander Gil, ha dit que ho han decidit després de constatar “el cop de porta” del govern català a la seva “proposta sincera de diàleg”, i un cop els ha arribat la proposta de resolució que havia presentat el grup de Junts pel Sí per aprovar la declaració de la independència.

D’altra banda, PP i PSOE han pactat finalment deixar fora del 155 la menció als mitjans públics

El ple ha començat a les deu del matí. Mariano Rajoy ha obert la sessió i ha presentat les mesures contra la Generalitat que va acordar la comissió. Ha dit que són mesures necessàries i que no “hi ha alternativa”. Ha demanat el cessament del president, vicepresident i consellers del govern català, i ha reclama tenir ell la facultat de dissoldre el Parlament.

Comentaris
Comparteix
0Shares

One Comment

  1. remigio III remigio III

    Cal reconéixer que tal qual estan les coses a la cara “b” del pp els R. Montilla s’ha portat com un senyor. Sanchez no crec que represente ja a ningú, amb dos dits de front. El sr. Donald Tusc segueix tirant pedres al mar. A què li diu ell força bruta? Potser a veure sang o morts com deia el sr. Valls. Potser la quantitat d’uniformats armats i amb prepotència provocant conflictes amb els ciutadans no, és per ell violència? La legalitat: El més il·legal és la màfia governant. Es fan les lleis a la seua mesura i, ni tant sols les compleixen. La legalitat la porten amb la violència i el terrorisme d’estat que exerceixen.

Deixa un comentari