Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

[HISTÒRIC] El Parlament declara la independència de Catalunya

Comparteix
0Shares

El Parlament aprova la resolució que declara Catalunya com a estat independent en forma de República per 70 vots a favor, 10 en contra i dues en blanc.
No han votat els diputats de Cs, PPC i PSC.
El Parlament de Catalunya ha aprovat per 70 vots a favor, 10 en contra, 2 en blanc instar el govern a aplicar els efectes de la declaració d’independència i obrir un procés constituent.

La votació s’ha dut a terme en una urna, i de manera secreta, tal com han demanat els grups de JxSí i la CUP.

Alguns diputats han volgut ensenyar el sentit del seu vot abans de dipositar-lo a l’urna. Com per exemple Lluís Rabell. Albano Dante Fachín, molt aplaudit en la sessió d’ahir, també ho ha estat avui quan ha votat. També han estat aclamats en fer-ho el president Puigdemont i la presidenta del Parlament, Carme Forcadell.

Durant la votació no hi ha estat presents els diputats de Cs, el PSC i el PPC, que han abandonat l’hemicicle. Els populars, però, han deixat als seus escons banderes espanyoles i catalanes.

CSQP ha criticat que el vot hagi estat secret, i en concret, ho ha retret a la CUP. En nom de la formació independentista, Anna Gabriel, ha explicat que ho han demanat “per cultura política antirepressiva, no de teoria, sinó de pràctica”.

Abans de la seva aprovació, la presidenta del Parlament, ha llegit el text que s’estava a punt de votar.

Les propostes de resolució de la resta de grups han quedat rebutjades.

Comentaris
Comparteix
0Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari