Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

[ÚLTIMA HORA]Puigdemont compareix a les 13.30 per convocar eleccions , dissoldre el Parlament i PDeCAT i ERC…

Comparteix
1574Shares

El president Carles Puigdemont compareixerà a les 13.30 per convocar eleccions i, per tant, es dissoldrà el Parlament. Finalment, l’opció de les eleccions doncs s’ha imposat en la reunió que Puigdemont ha convocat aquest matí al Palau de la Generalitat amb els consellers i diputats de JxSí. Es tracta d’una declaració institucional del president.

El ple d’aquesta tarda que havia de debatre la resposta a l’aplicació del 155 queda anul·lat.

A partir del migdia, el PDeCAT i ERC han convocat d’urgència les seves executives. Esquerra Republicana l’ha convocat a les 12 del migdia i ja està reunida i el PDeCAT, a les 13.30.

A les 10 del matí el president Carles Puigdemont convocava el govern i cap a dos quarts d’onze començaven a incorporar-s’hi els representants de Junts pel Sí.
PDeCAT i ERC convoquen d’urgència les seves executives.
Esquerra Republicana ha convocat la seva executiva nacional a la seu del partit a les 12 del migdia.

El PDeCAT, d’altra banda, també ha convocat d’urgència la seva executiva, en aquest cas a les 13.30.

La data serà el dimecres 20 de desembre. El anunciarà el president de la Generalitat, Carles Puigdemont a les 13.30. Després de les set hores de reunió d’anit i els contactes mantinguts durant el matí, la possibilitat que hi hagi una declaració d’independència ha anat virant cap a una estratègia que ajudi a frenar o atenuar l’aplicació de l’article 155 de la Constitució i la intervenció del autogovern català. L’encreuament de missatges entre la Generalitat i la Moncloa es fa per via indirecta. De fet, són rellevants els moviments del nacionalisme basc, amb el lehendakari Iñigo Urkullu al capdavant, i del mateix PSC de Miquel Iceta.

La divisió al Govern segueix i els posicionaments enfrontats de les direccions dels partits del bloc independentista no permeten arribar a una declaració d’independència que la faci efectiva. El president ha constatat així mateix que una DUI abans de l’aplicació del 155 qüestiona el relat alimentat per l’independentisme com a moviment en defensa de la democràcia i només deixa sobre la taula un escenari d’enfrontament als carrers.

– Estem treballant per ampliar aquesta informació –

Comentaris
Comparteix
1574Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari