Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

El dissenyador Javier Mariscal, a Puigdemont: “No ets un patriota, ets pitjor que Rajoy i ens vas a arruïnar”

Comparteix
317Shares

El dissenyador establert a Barcelona Javier Mariscal ha dirigit aquest divendres paraules molt dures al president català, Carles Puigdemont, per la seva actitud en el procés independentista: “Tu de què estàs parlant, que ens estàs arruïnant. Tu no ets un patriota, tu ets pitjor que Rajoy i ens vas a arruïnar. Estàs boig. On és el pla? “, s’ha preguntat. En declaracions als mitjans després de presentar el primer UtopiaMarkets dedicat a la il·lustració, Mariscal ha abundat en la necessitat d’estudiar noves fórmules de gestió: “Però estudiar-les, i no dir, mira ara, pels meus collons, serem una república independent”. L’il·lustrador, que recentment va signar un manifest d’intel·lectuals d’esquerres en contra del referèndum i sempre ha deixat clar que no és independentista, ha lamentat la gravetat d’imatges del dia de la consulta, i ha considerat tant la jornada de diumenge com la de dimarts –amb aturades contra la violència– una “festa” democràtica.
El dissenyador Javier Mariscal, a Puigdemont: “No ets un patriota, ets pitjor que Rajoy i ens vas a arruïnar”

Així, també ha lamentat que el Govern espanyol “no ha volgut escoltar a una gran majoria” a Catalunya, i ha cridat a la cooperació i a prendre decisions en fred i sense presses. “Després de la primera Diada o la segona has de dir ‘a veure com podem escoltar’, treballar això que està passant, perquè hi ha molta gent. No són quatre gats. Un respecte”, ha defensat, i ha insistit en la necessitat de escoltar sense anul·lar a l’altre.

El dissenyador Javier Mariscal, a Puigdemont: “No ets un patriota, ets pitjor que Rajoy i ens vas a arruïnar”

Amb tot, s’ha mostrat convençut que hi haurà una solució: “Aquest moment és una infinitèsim segon de la nostra vida, així que tranquils”. “Arribarem a adonar-nos que és millor tractar com podem cooperar i no oblidar-nos que estem en un país que és molt xulo, i que som uns mimats. Que portem molts anys junts i que podem arribar a un tipus de fórmula”, ha defensat.

UNA REPÚBLICA AMB FELIP VI DE PRESIDENT

“La primera vegada que vaig escoltar ‘Volem una república’ vaig pensar: Ostres està molt bé”, ha dit, i ha revelat que en una trobada al FAD amb l’actual Rei Felip VI, quan aquest era príncep , li va demanar que, quan fos proclamat monarca, es presentés com a president d’una república, i que per estar tan preparat ell el votaria. “Com més dramàtic més necessitem riure de nosaltres mateixos i de tots”, ha defensat Mariscal.

“JO SÓC apàtrida”

“Jo sóc apàtrida. Mai m’ha interessat això de la pàtria o la terra”, ha remarcat Mariscal, nascut a València, que considera que els arbres i les males arrels són els catalans de veritat, i no els éssers humans que migren, es muden i viatgen constantment. “Tinc milers d’amics per tot Espanya i els oncles se senten molt malament, i plorant diuen: Jo vull a Catalunya, collons. Què està passant? Per què?”, Explica Mariscal, que ha explicat que té desenes d’independentistes al seu voltant que ho estan passant molt malament.

Comentaris
Comparteix
317Shares

6 Comments

 1. Quim de Reus Quim de Reus

  Però…………….. no estavas arruïnat, ja.??

  ¿Pagar a los bancos? No, no pienso pagarles un duro. Ellos han ganado mucho dinero conmigo. Eso sí, no puedo tener nada a mi cuenta. Soy insolvente, pero se vive bien, no pasa nada. Además te das cuenta de que para qué quieres tantas camisas, tantos zapatos, tantas camisetas. Yo vengo de una familia de clase media muy alta.

  “” 24.03.2017

  ¿Pagar a los bancos? No, no pienso pagarles un duro. Ellos han ganado mucho dinero conmigo. Eso sí, no puedo tener nada a mi cuenta. Soy insolvente, pero se vive bien, no pasa nada. Además te das cuenta de que para qué quieres tantas camisas, tantos zapatos, tantas camisetas. Yo vengo de una familia de clase media muy alta.

  Cuando me fui a Barcelona pasaba mucha hambre y era muy hippie y no teníamos un duro. Cuanto más millonario me he sentido es cuando vivíamos en Ibiza, que a veces teníamos que robar las habas a los payeses para poder comer. Sé perfectamente vivir sin nada. Voy a un bar con amigos y les digo: ‘dame la mitad del bocadillo que hace tiempo que no como nada’. Se vive bien sin dinero, no hay tanto problema. Por lo menos en una ciudad como Barcelona. “””

 2. vinyeta vinyeta

  molt ben dit..totalment d’acord en tú,…eixe no recorda quan no el coneixía ningú i es va fer famós gràcies als Jocs Olimpics de Barcelona.

 3. Neus Neus

  Primer que aprengui a escriure i despres que Recordi que la seva fama es Gracies a Pasqual Maragall que per cert es el que va proposar el nou estatut per Catalunya y que va tombar el PP. Rajoy! I d’aquí ve tot! A veure si t’enteras!

 4. remigio III remigio III

  Vergonya cavaller, vergonya. Les teues indecents paraules de, “apàtrida” que sens dubte ho eres, ens fan fàstic als valencians, que no som “apàtrides” com tu. No poses a la teua boca el nom d’un honorable, home, polític que no és “apàtrida” com tu i, defensa el seu Poble. Precisament per no deixar-se robar els ha portat a la decisió d’elegir camí. El dret a decidir és dret humà, negat pel franquisme que ens manté en l’edat mitjana. No ens embrutes València. Segur que aquesta no és la teua terra. Apàtrida.

 5. Hola Hola

  Be, tampoc podem fer cap comentari negatiu sobre aquest senyor. Perque Catalunya esdevingui una republica no ha de trancar les relacions amb la resta d’amics que te a Espanya. Som pobles de la peninsula i podem conviure com amics. No fem un gra massa. Una abraçada sr. Mariscal. Visca Catalunya lliure.

 6. Piolinux Piolinux

  Cantamanyanes…
  Eres un mort de gana, i des que vas fer fortuna amb el “Cobi”
  que t’has oblidat de qui eres als teus inicis.

Deixa un comentari