Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

[ÚLTIMA HORA]Imputada l’actual tresorera del PP per les campanyes de Rita Barberá

Comparteix
1631Shares

La tresorera del PP Carmen Navarro ha estat citada a declarar com a investigada -abans imputada- en la peça del cas Imelsa sobre el finançament de les campanyes electorals del PP de València on s’investiga el suposat cobrament de comissions il·legals, tripijocs en contractes públics, blanqueig de capitals i delicte electoral.

La declaració de Navarro serà el proper dilluns i al costat d’ella testificaran 3 persones més -entre elles un representant de JC Decaux- en el marc de la investigació del Jutjat d’Instrucció número 18 de València sobre el finançament de les campanyes electorals del PP a les municipals de 2007 i 2011 a través d’empresa Laterne.

Fonts del Tribunal Superior de Justícia valencià han assenyalat a EFE que en la providència de l’instructor, datada aquest dilluns, se cita també com a testimonis a sis representants d’empreses o grups empresarials com Secopsa, Pavasal, Fovasa, Luis Batalla i Agricultors de la Vega de València perquè declarin el dia 27.

En les seves compareixences, aquests testimonis hauran d’aportar factures sobre pagaments o lliuraments dineraris a Laterne, City Management Council i Product Management Council entre els anys 2006 i 2008.

Així mateix, s’oficia a un banc perquè informi de les persones físiques autoritzades per tenir accés a un compte a nom del Partit Popular.
El passat dia 6 el exvicealcalde de València Alfonso Grau es va acollir al seu dret a no declarar pel finançament d’aquestes campanyes electorals del PP després d’haver estat citat com investigat per suborn, malversació i delicte electoral.

Precisament dilluns es va fer públic un acte d’aquest jutjat on se li imposa una fiança d’un milió d’euros per assegurar les seves responsabilitats pecuniàries que poguessin derivar-se de la seva imputació.

Segons l’acte pel qual se li citava a declarar aquest dia, l’informe elaborat per la Guàrdia Civil concloïa que el 2006 Grau i l’empresari Vicente Sáez Tormo, ja mort, “van convenir a utilitzar l’entramat empresarial” d’aquest últim per a “sufragar de forma irregular l’adquisició de béns i serveis de tercers amb motiu de les eleccions municipals de 2007 “.

Comentaris
Comparteix
1631Shares

One Comment

  1. remigio III remigio III

    I aquest partit és que reclama “legalitat” a Catalunya.

Deixa un comentari