Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

El Govern de Múrcia: 50.000 euros per a l’Escola de Tauromàquia i només 15.000 euros per frenar l’assetjament escolar

Comparteix
583Shares

El Govern Regional destina 50.000 euros a activitats docents de l’Escola de Tauromàquia de Múrcia, mentre les subvencions destinades a frenar l’assetjament escolar en centres públics de tota la Regió es limiten a 15.000 euros, segons denuncia el sindicat STERM Intersindical. L’Executiu murcià afirma que el seu objectiu és “fomentar la festa dels toros i l’afició per un espectacle carregat de valors tradicionals, històrics i culturals per tal de preservar-la i transmetre-la a generacions futures, en la seva condició de patrimoni cultural immaterial”

Mentrestant, indica STERM, centenars de centres educatius pateixen la manca de personal docent a les aules així com escassetat de fons econòmics per al funcionament del centre o per a materials escolars que fa que, en molts casos, siguin les famílies les que assumeixin part de les despeses del centre com fotocòpies i papers.

“No obstant això, el Govern Regional del PP segueix obstinat a fomentar la tauromàquia, una activitat molt qüestionada per una societat murciana cada vegada més interessada en la cura i respecte dels animals”, indica.

STERM Intersindical critica la decisió del president de la Comunitat Autònoma de la Regió de Múrcia, Fernando López Miras, d’atorgar de manera directa una subvenció de 50.000 euros per a activitat docent a l’Escola de Tauromàquia de la Regió de Múrcia. El sindicat es pregunta quines són les prioritats del president en matèria educativa.

STERM afirma que “mentre 50.000 euros són destinats a l’ensenyament d’aquesta forma de maltractament i assassinat animal legalitzat, la Conselleria d’Educació tan sols destina 15.000 euros per lluitar contra l’assetjament escolar i fomentar plantes de millora de la convivència escolar en els centres educatius públics de la Regió. Sembla que aquest és l’ordre de prioritats del Govern Regional “.

STERM Intersindical exigeix ​​a la Conselleria que cap partida de fons públics sigui destinada a activitats docents que promoguin o fomentin el maltractament i la tortura animal.

D’altra banda, el sindicat sosté que en el si del Comitè de Seguretat i Salut Laboral que es va celebrar ahir ha quedat de manifest l’escàs interès de les administracions públiques per la salut dels seus treballadors. “Els escassos mitjans de què disposa el Servei de Prevenció de Riscos Laborals resulten clarament insuficients per atendre els gairebé 20.000 docents de la regió”, afegeix.

Comentaris
Comparteix
583Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari