Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

[ÚLTIMA HORA]La Fiscalia demana presó sense fiança per a Trapero

Comparteix
301Shares

La Fiscalia demana presó sense fiança per a Trapero La jutge de l’Audiència Nacional resoldrà a les sis de la tarda si accepta la petició de la Fiscalia de presó sense fiança per al major dels Mossos, Josep lluís Trapero.

Les mesures cautelars que la jutge, Carmen Lamela, ja ha dictat per a la intendent dels Mossos, Teresa Laplana, apunten que n’hi pot haver per Trapero, que declara des de les 13:35 a l’Audiència Nacional per sedició.

Un cop se sàpiga el que resolgui la magistrada, declararan Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, presidents de l’ANC i Òmnium.

El major dels Mossos, Josep Lluís Trapero; la intendent dels Mossos Teresa Laplana, i els presidents de l’Assemblea Nacional Catalana i d’Òmnium Cultural, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, s’han tornat a presentar aquest dilluns davant de la jutge de l’Audiència Nacional Carmen Lamela per la causa oberta per un delicte de sedició.

La petició de la fiscalia per a Trapero ha estat de presó sense fiança, a l’espera del que finalment resolgui la magistrada aquesta tarda, a les sis, tal i com està previst.

Llibertat amb mesures per Laplana

La primera investigada a declarar ha estat la intendent Laplana. En acabar, la jutge ha decretat llibertat amb mesures: retirada de passaport, prohibició de sortir d’Espanya i haver de compaèixer cada 15 dies davant del jutge. La fiscalia havia demanat presó provisional sota fiança de 40.000 euros per a Laplana, però la jutge ho ha rebutjat.

Laplana ha declarat per videoconferència en qualitat d’investigada per un delicte de sedició després que, en el seu informe, la Guàrdia Civil assegurés que va desatendre les crides d’ajuda dels agents el 20 de setembre a la Conselleria d’Economia.

Trapero ha declarat durant gairebé dues hores

Les mesures cautelars per a la intendent Laplana apunten que també n’hi pot haver per a Trapero, que ha declarat durant gairebé dues hores davant de l’Audiència Nacional. Laplana ha declarat per videoconferència en qualitat d’investigada per un delicte de sedició, ja que, en el seu informe, la Guàrdia Civil assenyalava que va desatendre les crides d’ajuda dels agents durant el setge el 20 de setembre a la Conselleria d’Economia de la Generalitat durant una operació policial per evitar l’1-O.

Sànchez: “Les acusacions no s’aguanten”

Abans de declarar, Sànchez ha dit que tot plegat no s’aguanta. El tuit que ha fet a les portes del jutjat afegeix que són acusacions escandaloses i pronostica que tornarà a dormir a casa. És a dir, que no pensa que els dictin presó preventiva. La fiscalia ho contempla, però també sap que, per convèncer la jutge Lamela -que en té l’última paraula-, no val qualsevol argument.

Comentaris
Comparteix
301Shares
Segueix-nos!

Be First to Comment

Deixa un comentari