Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Catalunya ha fet avui el pas definitiu cap a la llibertat ?

Comparteix
364Shares

El dia 10 d’octubre durarà anys, perquè és l’inici de la nova República catalana. El Parlament català recollint el sentiment del poble expressat a les urnes el passat dia 1 d’octubre ha declarat que Catalunya esdevé un Estat independent en forma de república. Aquesta declaració és el resultat del mandat democràtic dels ciutadans. Una declaració, a més, que esdevé l’única sortida per protegir els ciutadans de Catalunya, el seus drets fonamentals i les seves institucions catalanes.
Catalunya s’ha guanyat el dret de ser una nova república i així ho ha expressat en la declaració d’avui. Estem culminant un procés llarg impulsat pels ciutadans, des de baix, i que ens ha portat on Esquerra Republicana sempre havia somniat arribar. Ho vam dir que seríem el soci més fidel del poble català i així ha estat.
Seguint la nostra mà estesa permanent al diàleg i el tarannà del poble de Catalunya, la implantació de la república queda en suspens per facilitar un procés de mediació i diàleg internacional.
Ara bé, aquesta mediació ha de tenir lloc les properes setmanes. Si la mediació no avança, la implantació de la república serà automàtica.
Iniciem el procés constituent i comencem a construir una república des de zero, fent un país més just, més lliure, progressista i que generi més oportunitats a tothom.

Lluís Oliveras

Comentaris
Comparteix
364Shares
Segueix-nos!

Be First to Comment

Deixa un comentari