Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Puigdemont :”La Declaració d’Independència està prevista a la llei. Aplicarem el que diu la llei”

Comparteix
622Shares

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, revela en el “30 minuts” d’aquest diumenge que no té contacte amb el govern espanyol i assegura que la clau de volta de l’actual situació és l’autodeterminació. Puigdemont es mostra determinat a tirar endavant la declaració d’independència.

El delegat del govern espanyol es pregunta per què el referèndum ha de ser la solució i aposta per buscar un consens cedint les dues parts.

Des d’una setmana abans de l’1 d’octubre que un equip del “30 minuts” està seguint els principals actors amb responsabilitat pública a Catalunya i ho farà fins demà mateix, fins a l’últim minut abans que s’emeti el programa. Al seu costat ha viscut uns dies crucials per al país, de vegades des de primera línia i, de vegades, des de la “cuina” on es prenen les decisions polítiques.

Al “30 minuts” es podrà veure el que, fins ara, no s’ha vist públicament i també el costat més personal d’aquests dirigents de la política i de la societat civil que, aquests die, han hagut de prendre decisions a mesura que els esdeveniments s’anaven succeint vertiginosament.

En moments, des de la il·lusió, però també des de la inquietud o la preocupació. Durant el rodatge del programa, el president
que la clau de volta de l’actual situació és l’autodeterminació:

“La Declaració d’Independència – nosaltres no en diem Declaració Unilateral d’Independència – està prevista a la llei del referèndum com a aplicació dels resultats. Aplicarem allò que diu la llei”

Puigdemont també revela que no té contacte amb el govern espanyol:

“No tenim contacte [amb el govern espanyol]. Fa temps que no en tenim perquè ells defugen parlar d’aquest tema. Ells voldrien que d’aquest tema no se’n parlés. Estan disposats a parlar si no parlem d’això. Però és d’això del que hem de parlat? El que està passant a Catalunya és real, els agradi o no. Són milions de persones que han votat, que volen decidir. Hem de parlar d’això. De què es pensen que hem de parlar? Per què es pensa que la gent es mou? La gent no es mou i planta cara a la violència policial per una reforma del model de finançament. Siguem honestos tots plegats. Hem de parlar de Catalunya. I no vol parlar-ne”

Comentaris
Comparteix
622Shares
Segueix-nos!

2 Comments

  1. Anònim Anònim

    Pitjor és la imatge que n’esteu donant ara de monologuistes per ambdues parts; el vostre minut de glòria aviat s’acabarà! Tic tac..

  2. esteve esteve

    Puigdemont,estem amb tu, endevan

Deixa un comentari