Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Assange adverteix que Mariano Rajoy busca que l’Procés sigui violent

Comparteix
1009Shares

L’Estat espanyol busca que el procés català es converteixi en un fenomen violent. Aquesta ha estat l’advertència de Julian Assange en una videoconferència amb els estudiants de la Universitat de Barcelona des de l’ambaixada equatoriana de Londres. És per això que ha demanat mantenir la calma i no caure en la provocació. “El Govern de Rajoy intenta que sigui violent, però aquest és un procés netament pacífic i democràtic, i és important que sigui així”, ha defensat el fundador de Wikileaks.

D’aquesta manera, Assange responia a la pregunta d’un estudiant sobre un tuit que havia fet tres dies enrere. Deia el següent: a Catalunya hi ha 7,5 milions d’habitants, i d’aquests un milió d’homes en forma, que poden “eclipsar” les capacitats de la policia i l’Exèrcit espanyols. Ha negat que amb això voldria cridar a la violència. “No, no, deia justament el contrari”, ha volgut aclarir.

Des dels atemptats de Barcelona i Cambrils, el ciberactivista s’ha involucrat cada vegada més en la qüestió catalana, fins convertir-se en un dels seus protagonistes. És en aquest context que la plataforma Universitats per la República, que coordina l’ocupació de l’edifici històric de la UB, l’ha convidat a parlar sobre “com protegir-nos durant aquestes setmanes”. S’han reunit uns 300 estudiants. I Assange els ha fet una altra advertència: l’Estat espanyol podria tallar internet l’1 d’octubre.

En aquest sentit, Assange ha posat com a exemple el tancament de pàgines web i ha comparat l’Estat espanyol amb altres països, com la Xina, que “tallen les comunicacions”. També ha advertit que, encara que Espanya no compta molt a nivell internacional, els seus serveis d’intel·ligència estan connectats amb els d’altres països, com els dels Estats Units, que li transmeten informació.

El fundador de Wikileaks ha aprofitat l’ocasió per fer algunes recomanacions. En primer lloc, les xarxes privades virtuals (VPN, per les sigles en anglès), que “és molt fàcil d’utilitzar, tothom pot fer-ho”. D’altra banda, també algunes aplicacions de missatgeria més segures, com Signal, Telegramo o Wire, que s’encripten les comunicacions.

“El Govern espanyol vol controlar el poble català”, ha avisat Julian Assange, que també ha criticat els “mitjans de l’establishment”. Concretament, ha citat el cas del diari El País, que considera que s’ha convertit en un “òrgan de propaganda” de l’Estat. També ha denunciat que el Govern de Rajoy està atacant “els drets humans dels catalans”. Ha demanat a les 300 persones que el seguien des de la pantalla gegant que siguin vigilants, que vagin un pas per davant.

Sobre per què s’ha involucrat tant en el Procés, Assange ha volgut deixar clar que no té un posicionament per cap de les dues opcions: “No tinc una visió sobre la independència, sinó que és el poble qui ha de decidir-ho. Aquesta és la clau “, ha sostingut.

Comentaris
Comparteix
1009Shares

One Comment

  1. Víctor Tuset Víctor Tuset

    Estan tractan de que hi hagin aldarulls. Si no no s’explica que abandonessin tres armes de foc llargues a mà de quansevol exelebrat (què sempre hi haurà algún). L’arma es sagrada, un GC MAI abandona l’arma. Les van deixar per poguer titular “Insurrecció armada a BCN”. És una porca provocació.

Deixa un comentari