Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

[URGENT] L’Estat intervé els Mossos d’Esquadra

0Shares

El Fiscal Superior de Catalunya, José Maria Romero de Tejada està reunit a aquesta hora amb el Major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, per comunicar-li que els retira les competències.

El Ministeri d’Interior pretén aplicar els articles 83 i 46 de la Llei orgànica de Forces i Cossos de Seguretat que preveuen la intervenció del cos policial encara que tingui plenes competències en el seu territori. Així se li va comunicar a Trapero ja dijous passat en una reunió amb el Fiscal Superior de Catalunya on també va assistir Diego Pérez de los Cobos cap de gabinet de coordinació de la secretaria d’Estat del ministeri d’Interior, Guàrdia Civil de carrera i el número tres del ministeri.

Els Mossos per tant passaran a estar dirigits i a complir ordres d’un alt comandament de la Guàrdia Civil.

Dijous ja hi va haver una primera reunió on s’hauria donat l’ordre oral, però Trapero hauria demanat la instrucció de passar a rebre ordres directes de Pérez de los Cobos per escrit.

Fonts d’Interior confirmen la reunió, però no volen donar per fet encara que es retirin les competències als Mossos d’Esquadra.

A qui han de fer cas els Mossos?
Els agents sempre han de fer cas i obeeixen les ordres dels seus superiors. Els seus superiors directes.

Segons Informa ElNacional.cat el cos és jeràrquic i l’escala de comandaments està preparada per donar les ordres i actuar coordinadament. El maxim responsable és el Major del cos. En aquest cap Josep Lluís Trapero que és qui dona les ordres als comandaments perquè s’escecutin les diferents operacions previstes.

En aquest cas, Trapero segueix sent el màxim responsable del cos que ha de donar les ordres a tots els agents. Fins ara les instruccions polítiques arribaven del Conseller d’Interior i el director general de la policia, perquè els Mossos d’Esquadra son la policia integral de Catalunya i, per tant, tenen plenes competències. Però Trapero té ara per sobre el número tres del ministeri d’Interior. El Guàrdia Civil Diego Pérez de los Cobos.

Josep Lluís Trapero haurà de seguir les seves ordres o bé, si desobeeix, seguir les ordres del conseller Joaquim Forn. Els agents faran el que digui Trapero.

Comentaris
0Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari