Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

La carta d’un català decebut amb Joan Manuel Serrat que fa furor a Internet

Comparteix
4270Shares

Benvolgut Joan Manuel Serrat,
Què ha estat de tu?
T’has fet activista contra el referèndum. No té garanties, dius…
Garanties de qui? Ho ha de validar Aznar, Rivera… El rei potser?
On resta allò de que “Encara tens força, no tens l’ànima morta i et sents bullir la sang?”
On resta allò que cridaves de què “Para la LIBERTAD, sangro, lucho y pervivo…?”
Tu, avui, per la llibertat no fas una mer…, Joan Manuel, i no, no ”sangras”. Les taques a la teva camisa blanca no son de sang, son gotes de Rioja dels guateques al barri de Salamanca.
Què li expliques avui al fill que plora al seu pare perquè en el seu país “El riu ja no és el riu, que ja no canta, que rellisca com un barb… i mor sota un pam d’escuma blanca?”
Ens aniquilen, Joan Manuel, i si segueixes frívolament entretingut entre corrida i corrida, algun dia et preguntaràs referint-te a la teva terra: “Ella qui sap on és, ella qui sap on para… La vaig abandonar i mai més, no he tornat a trobar-la…”
“Mentre tu cantes de matinada, la vila és adormida encara?”
No Joan Manuel, mentre tu cantes de matinada, la vila va despertar fa temps sent molts els que estem deixant la nostra pell per la teva dignitat…
“Amb els ulls mig tancats, buscarà una altra mà… Sense trobar ningú, com ahir, com demà… Hi ha un missal adormit, damunt de la tauleta…I un got d’aigua mig buit quan es lleva la tieta…”
Recordes?
La tieta va plorar molt, Joan Manuel, molt… Però ahir, com avui, no vas moure un dit per ella.

Lluis Carrasco

Comentaris
Comparteix
4270Shares

Noticies relacionades

47 Comments

 1. Asunción Asunción

  Claro que sí Juan Manuel, “El que no quiera polvo que no vaya a la era”. Posiblemente te suene este refrán, lo decía mi madre que era de la misma tierra que la tuya. Yo también soy de allí. Y no lo olvido. Pero quiero a Catalunya y por eso no soporto que la humillen, que la desprecien, que aunque esto no es nuevo, ahora es demasiado.
  Sabes como despedian desde Huelva a la G.C.? A POR ELLOS A POR ELLOS OE OE, venian a Catalunya.
  Tots iguals? No Juan Manuel.
  Disfruta de tu gira. Por allí todavía te respetan. A mí me dolió mucho oirte.

 2. Amalia Amalia

  Entenc que estiguis cansada, entenc que les forces ja et facin defallir, no sé quina edat tens però pel que dius em sembla que ets de mitjana edat, com jo. Jo vaig córrer davant els grisos, escoltava d’amagat els concerts d’en Llac, Serrat i tots els que és podien. Ara penso el mateix que aquest xicot. Aquests personatges, eren referents de llibertat i resulta que com bé diu en Lluís tenen el pap ben ple i estan dient el contrari del que jo vaig sentir-los-hi dir. La cara de la Belen és impagable tampoc, assentint amb el cap tot el que verbalitzava en Serrat. Jo ja no sento el Mediterraneo com el sentia, m’han fet mal les seves paraules i més quan ens tracta de no saber què significa ser feixista. Com diria la Trinca… La faixa …
  Olé, olé, olé.
  La faixa està de rebaixa.
  Olé, olé, olé.
  No se’ls veu gaire optimistes
  aquells fabricants de faixes
  altrament dits, faixistes.
  No perdem caminar per córrer i deixem que tot flueixi, fins i tot als que hi han canviat l’ombra de l’arbre.
  Mai m’haguès pensat tornar a cantar la gallineta! Jo no vull ser mai més la gallina dels ous d’or. Jo vull trencar els ous.

 3. Convençut Convençut

  Una tieta que ha patit molt (tot i que no sabem per quina raó exactament). I el culpable és en Serrat. I tots nosaltres, els no independentistes. Què conmovedor!! Ai, que em cauen les llàgrimes de l’emoció….

  Ara sí que m’he convençut: aniré a votar per aquesta tieta de no sé qui que no se què li va passar però que va patir molt…

 4. Decebut Decebut

  En Serrat té dret a opinar el que li sembli convenient com qualsevol altre ciutadà. El que és insòlit és que algú digui que “ens estan aniquilant” i hi hagi gent que l’aplaudeixi com si estigués dient una gran veritat.

 5. Albert Galobart Albert Galobart

  Jordi!

  És evident que cadascú pot dir el que pensa. Faltaria més!!!!!!!!!!!!!! Però s’ha de ser conseqüent amb la trajectòria de la vida. Som molts el que he cregut el que deia abans………….i per això aquesta traïció costa de pair.

 6. Albert Galobart Albert Galobart

  Síssenyor!!!!!!!!!

  Amb dos collons!!!!

 7. Quima Parody Quima Parody

  Y vosotros sois los personajes a los que se os llena la boca pidiendo libertad de expresion, no le llegais a Serrat ni a la suela del zapato !reaccionais como autenticos fanaticos!!

 8. Assumpcio Assumpcio

  A mi tampoc em van estranyar les paraules del Serrat. No eren paraules d’amor.
  Pero si voldria afegir q els seus comentaris tenen mes repercusio al lloc on els va fer. Alla no saben be el q esta passant, i a mes aquest sr. es un idol per ells. Em sembla a mi que, per aixo son mes greus, perque juga amb moooolta ventatja i no tanta honestitat.

 9. Toni Toni

  Hages estat millor callat. Es un vell socialista ( vell i socialista). No obstant ,te rao, es un tema polític i no judicial, s’ha de modificar la Constitució i poder fer un referèndum amb totes les garanties: la meva proposta: majoria de un 75 % y moratòria de 20 anys (Canada).I quedi clar que jo votaria SI.

 10. Anònim Anònim

  El noi del Poble Sec, sóc tambe del barri, barrio humilde y obrero, donde frente tu casa el cantante Sisa se reunía con los chavales de la calle Poete Cabanyes o el la tienda de comics de la esquina, que tiempos. Eso si nunca apostamos por ti Joan, Et coneixien mol be, ladrón y embustero como dice la canción.

 11. Jordi Jordi

  Joan Manuel Serrat, com qualsevol altra ciutadà honrat, pot dir el que pensa. Només faltaria. ¿Heu sentit parlar de la llibertad d’expressió? Que Serrat hagi destacat sempre per la seva integritat no vol dir que ara hagi de ser un hooligan independentista que, com molts de vosaltres, posen el crit en el cel per escoltar una opinió que no coincideix amb la seva. Això és feixisme pur. Per mi totes les banderes són excloents. Sento el mateix fàstic en veure un estelada o una rojigualda. Que algú com Serrat o qui sigui mostri el seu escepticisme vers aquest assumpte i la gent es posi així, és molt mala senyal. Vaja país de merda volem fer si no respectem ni la llibertad d’expressió.

 12. Jo Hera una grandària admiradora i em dic Carme Jo Hera una grandària admiradora i em dic Carme

  Serrat ami també m’ha dessabut molt tant que m’agradava!

 13. ordalia ordalia

  De antemano quiero decir que cada cual es libre, de penar, opinar, comentar lo que se le antoje; Dicho esto también me gustaria que cuando lo hagan, o hacen sea con toda información y tada verdad, y no con lo que quieren ver, o ven. El sr. Serrat, dijo que no es un referemdún acordado con todos los partidos del Parlament, yo le pregunto: Sr. Serrat, esos partidos por qué no quisieron dialogar y debatir ?, lo que hicieron fue puro teatro (premeditado) en el Parlament para que NO se pudiese debatir (lo que a ellos NO les interesa o gusta). Por qué el Psc hace tiempo fue junto al PP, Cs al TC (en ese momento es cuando los partidos llamodos unionistas) declinaron que hubiese debate el el Parlament?.. Por último y lo más revelante se olvida ha Ud. decir que esto viene desde 2010, sale de los ciudadanos, por el cepillado del sr. Alfnso Guerra y tumabado del TC del estatuto. Si estamos aquí es por los ciudadanos, sale de abajo, arriba.
  Sr. Serrat, piense lo que piense seguirá siendo un referente para mi…
  Peró NO puedo dejar de dar mi opinión como lo ha hecho Ud. (micro en mano) Ud. me ha decepcionado NO por su pensamiento, sino por NO decir toda la verdad, la verdad más importante en el parlament hay mayoria votado por los ciudadanos que en su dia salierón a la calle.

 14. Anònim Anònim

  Q pena cuando Trump ,Serrat Y Sabina opinan lo mismo algo raro está ocurriendo

 15. PIP PIP

  És cert que tothom és lliure de manifestar el que pensa, i és desmesurat que la gent el critiqui tant. Ell sempre s’ha mostrat com a socialista, i ara està dient lo que diuen els socialistes, a qui ha de sorprendre aixó?. Els socialistes catalans cada vegada són menys PSC i més PSOE, que hi farem, i el Serrat segueix aquest mateix camí, no enganya a ningú. Ja s’ho faran per cert.

 16. Antonia Antonia

  Jamas volvere a confiar en.PP PSOE CIU. una poca verguenza ,nos tontean
  Serrat me da igual.
  Quiero otra vida para el futuro de mis nietos votando canbiando otras reglas de juego.

 17. remigio III remigio III

  De Cardona fins avui això que vosté demana no ha pogut ser per què la metròpoli madrilenya ens requisa els diners per a pagar el vostre desig. Després de pagar els seus vicis ens torna unes molles del pa que fem.

 18. Antonio Antonio

  Nadie se acuerda que Serrat fue exiliado con Franco por defender la lengua catalana en los medios como la televisión ??, Que nos está pasando..

 19. Àngel urraca Àngel urraca

  Però bueno aixos sembla un guió venezolano ascolteu tu ves a votar sí pensés anar i no et preocupis del que diu el vo del sr Serrat, això no va de democràcia o que, per gent com tu senyalen alcaldes, periodistes i gent que no pensant igual vaja país penseu fer. A i de pas et diré que al rajoy és un desastre però al puigdemon, mas, 3%,Pujol, Prenafeta, cas Palau, cas Vendrell, Llavaneres, contaples detinguts de convergència, ara aigües de Girona i suma i sigue sense entrar en el sous que cobren. Ja està ve.
  Jo tampoc aniré

 20. Anònim Anònim

  Ascolteu cada escu que pensi i expressi al que vulgui o no va de democràcia collons, al final tampoc diu res del altre món, no anar a votar és una forma de expressar-se. Tot el soport al sr serrat i que digui el que pensi, només faltaria

 21. Lluís Carrasco: És l’hora de convertir la indignació en democràcia Viu Molins de Rei • 08/11/2011 Lluís Carrasco: És l’hora de convertir la indignació en democràcia Viu Molins de Rei • 08/11/2011

  Lluís Carrasco: És l’hora de convertir la indignació en democràcia
  Viu Molins de Rei • 08/11/2011

  Fa pocs dies el conseller de Sanitat de Catalunya, Boi Ruiz, va dir que “la salut es un bé privat que depèn de cada ciutadà i no de l’Estat”. Aquestes paraules son sens dubte tota una declaració d’intencions del que ell representa i del que esta fent i pensa seguir fent l’actual Govern de la Generalitat, encapçalat per Artur Mas que ja ha manifestat que tindrà una actitud de col·laboració i lleialtat amb el proper Govern del Partit Popular que com a full de ruta neo – conservador – liberal te l’objectiu d’imposar les retallades i la gradual privatització de la cosa pública, amb l’excusa de la crisi econòmica provocada per ells mateixos.

  Lluís Carrasco
  Aptitudes
  Digital MarketingEstrategia de mercadotecniaMarketingMarketing CommunicationsPublicidad en InternetMarketing digitalSocial Media MarketingMercadotecniaNegociaciónRedes socialesEstrategia empresarialComunicaciones de marketingMercadotecnia en medios socialesRelaciones públicasPublicidadMarketing en InternetOnline MarketingWeb 2.0EspañolPublic RelationsAdministración y dirección de empresasBusiness StrategyAdvertisingSocial MediaOnline AdvertisingMedios socialesManagementVer menos

 22. Lluís Carrasco: És l’hora de convertir la indignació en democràcia Viu Molins de Rei • 08/11/2011 Lluís Carrasco: És l’hora de convertir la indignació en democràcia Viu Molins de Rei • 08/11/2011

  Lluís Carrasco: És l’hora de convertir la indignació en democràcia
  Viu Molins de Rei • 08/11/2011

  WhatsAppFacebook0TwitterGoogle+MeneameEmailCompartir
  Fa pocs dies el conseller de Sanitat de Catalunya, Boi Ruiz, va dir que “la salut es un bé privat que depèn de cada ciutadà i no de l’Estat”. Aquestes paraules son sens dubte tota una declaració d’intencions del que ell representa i del que esta fent i pensa seguir fent l’actual Govern de la Generalitat, encapçalat per Artur Mas que ja ha manifestat que tindrà una actitud de col·laboració i lleialtat amb el proper Govern del Partit Popular que com a full de ruta neo – conservador – liberal te l’objectiu d’imposar les retallades i la gradual privatització de la cosa pública, amb l’excusa de la crisi econòmica provocada per ells mateixos.

 23. cesca cesca

  Es tracta de defensar una idea i una sol·lució a molts problemes! Ens estem omplint la boca de DEMOCRÀCIA, doncs deixem viure a tothom i que cadascú pensi el que vulgui. O ens hem d’enemistar amb tothom que no pensi el mateix que nosaltres. Farem una enquesta a tots els nostres amics i família? Els deixarem d’estimar xq no són o pensen com nosaltres! Hi ha “pecats” molt més punibles que aquest. No ens tornéssim pas bojos de la nit al dia!

 24. Rosa Arasil Rosa Arasil

  Estic totalment d’acord amb tu. El meu idol no nomes com a cantant, sino tambe com a persona x la seva integritat i els seus ideals,ha caigut de cop als meus peus. On son els teus ideals i els teus somnis de un mon millor?? No hi veig diferencia entre tu i x exemple en Felipe Gonzalez que amb tanta ilusio vam votar despres de la dictadura i ara s’ha convertit en un home que nomes mira x la seva butxaca i els seus interessos trepitjant tots els drets que tant reclamaven a les hores.RIP.

 25. Maria Sanchez Maria Sanchez

  Tothom es lliure d.opinar. Les posicions de Estàs amb mi o ets el meu enemic son un error. Prou dogmatismes per totes bandes. Ho diu una persona que està a favor del referendum i del si i tambe amb molts dubtes.

 26. Anònim Anònim

  On són els temps que cantavas pel meu poble,jo era una molt seguidora de les teves cançons, m’has desabut molt, llençare tots els casets,dvd ahh i tots els discs que tinc guardats com una reliquia, ets un caragirat i fatja , ahh tinc 64 anys

 27. un home que es va negar a cantar en castellá a EUROVISION en ple franquisme, em mereix tots els meus respectes.

 28. UN HOME QUE ES VA NEGAR EN PLÉ FRANQUISME A CANTAR EN CASTELLÁ A EUROVISSIÓ EM MEREIX TOTS ELS MEUS RESPECTES.

 29. JULI JULI

  Jo no faría uns comentaris tan aventurats d’un home que es va negar a cantar en castellà a EUROVISION. A més, es ben lliure de dir el que pensa.

 30. Javier Javier

  Que pena ver como tiras al que ha sido un ídolo catalán y ha paseado el nombre de Cataluña con letras mayúsculas por todo el mundo. ¿y por que? ¿porque no piensa como tu? Esa si es una actitud fascista.
  Que sepas que este señor tuvo los cojones de negarse a ir a eurovision representando a España porque no le dejaban cantar en catalán. En los tiempos de Franco! !! Que gavia que tenerlos muy bien puestos para eso. Entonces si había que ser valiente.
  ¿le vas a dar lecciones a este hombre de defender a Cataluña? Por favor, deberías besar el suelo que pisa.

 31. Marta Marta

  No son estem parlan de diners, estem parlant de llibertat d’ expressió, estem parlant de dignitat. No hi ha cap pacte fiscal per bo que sigui, que ens torni tot el que ens roben. La dignitat d’ un poble ofegat insultat i dolgut no es paga amb diners, senyora

 32. Luisa Luisa

  Què passa que la gent no pot pensar diferent a vosaltres? Aquests no us serveixen? Això , per tú, és llibertat d’ expressió????.
  Sóc una catalana que viu a Madrid, ha viscut a Sevilla i aniré a viure on la feina em porti. Tinc tres fills, una nascuda a Barcelona i altres dos a Sevilla. Desde que vaig sortir de Barcelona, físicament pero no mai de cor, m’ he sentit orgullosa de la ciutat on vaig nèixer. A on he estat, he parlat amb els meus fills la llengua catalana, que no és la llengua d’ aquest pais que visc . I sempre, repeteixo sempre ,se m’ ha RESPECTAT i la gent inclús reconeixia que era lo millor que podia fer, per mí i pels meus fills i la meva ciutat que tenia aquest adient que altres no tenien.
  En aquest moments, lo únic que sento és PENA I VERGONYA. No pensava que la cosa arrivaria tant lluny. Continuo pensant , que a Catalunya hi ha gent meravellosa, gent amb seny, però ho teniu que demostrar de una altra forma.
  Estic orgullosa de ser Catalana, ques és la terra on vaig nèixer i com no de ser ESPAÑOLA que és el meu pais, que me ha acceptat sense condicions .
  Salutacions

 33. Emi Emi

  Molt bé, m’ha agradat molt, i en Serrat no m’ ha decepcionat, ja sabia com era

 34. Eustaqui Eustaqui

  Menys manipulació, si us plau. Cadasqú es liure de manifestar el que pensa quan de veritat hi ha llibertad. Molt bé per en Joan Manuel Serrat. Fa molt i molt bé de manifestar el que pensa.

 35. Ramon Huguet Ramon Huguet

  Jo li diria al Lluis Carrasco que “envejo” la simplicitat dels plantejaments dels que només veuen als demés com a fidels o traïdors i son capaços de traïr ells mateixos el record, la admiració o la amistat a causa de unes opinions, tan lícites com les altres.
  Crec que al Joan Manel li hauria resultat molt més fàcil no dir res i passar desapercebut.
  Sento no poder compartir aquesta carta, que em sap greu que faci furor a internet.

 36. RUTH RUTH

  Fantàstic escrit, molt bé Lluís. Has pogut explicar molt bé el que molts catalans i catalanes sentim, un Serrat que el recordavem amb molta estima, i ara… ens ha deixat per a que, o per què.. Serrat pos vale, pos bueno, pues ADEU.

 37. neus BD neus BD

  prou de tibar la corda. soc catalansa en cada cel.lula del meu cos i vinc davis murcians cartagginenses. he viscut de jove la por del franquisme. vull pau i qualitat de vida per mi i els meus. ara no es elmoment. no ho veieu?. si es elmomment dun bon pacte fiscal i viure ve ens ho donaran tot a canvi de l,independentisme. no o veieu que viurem altra cop sobre la por qes lunica cosa que saben fer? prooooou. un bon pacte fiscal per als catalans. viurirm amb qualitat i en pau. la vida ja mha donat prou problemes. sr puigdemont cada cosa te un moment. al cap i a la fi una independencia a qyalsevol pre No pacte fiscal bo igual a milllor qualitat de vida ensenyament sanitat pensions carreteres…. investigacio . Prou anem a la barbarie petque hiha qui es mor per atunyinar a les manifestacions els nostres fills anant a launiversitat i detingut. Seny diners pacte fiscal al millor pais del monamb la millor gent som capdaventers i la seva gallina dels ous dor.

 38. Anònim Anònim

  Pobre Serrat, passejant la seva decadència per Sudamerica…ara amb el trio i després amb el cuate…sudamerica el “nano” se os convirtio en un viejo choto lameculos de los barones del PSoE…

 39. Maria Maria

  Si senyor, ho has dit mol bé, ara ja te les butxaques plenas el noi del Poble Sec!!

 40. Montse Montse

  Molt Ben dit Lluis Carrasco! Sembla mentida el que diu en Serrat!

 41. Estoy contigo! De acuerdo en todo muy decepcionada de Serrat…gracias por compartir!!

 42. marta macià rius marta macià rius

  Fantàstica carta i molt elegant i alhora certa.

 43. marta macià rius marta macià rius

  ,Fantastica carta

 44. Anònim Anònim

  quina carta i quines veritats.Joan Manel,et tindria de caure la cara de vergonya de dir tot lo que has dit de la teva pròpia terra
  A partir d´ara,per a mi nomes seràs un ….RENEGAT.

 45. Miquel Miquel

  BRavo!

Deixa un comentari