Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

[VÍDEO ÚLTIMA HORA]Llibertat amb càrrecs per als sis últims detinguts del 20S

Comparteix
90Shares

Passat un quart de quatre del migdia, han sortit al carrer els sis detinguts dimecres per la Guàrdia Civil que encara no havien estat alliberats. Han sortit de la Justícia, on aquest matí han passat a disposició judicial, i han estat rebuts per familiars amb qui s’han abraçat efusivament, sense la presència de càmeres.

Posteriorment s’han abraçat als membres del govern, la presidenta del Parlament i diputats de JxSí, que s’havien aplegat per rebre’ls.

També hi eren el diputat d’En Comú Podem a Madrid, Xavier Domènech, i centenars de ciutadans que des de le nou del matí s’hi han aplegat per donar-los suport. Un cop han sortit hi ha hagut un fort aplaudiment i crits de “No esteu sols”.

Tots ells han en quedat en llibertat amb càrrecs després d’acollir-se al dret de no declarar. Van ser detinguts en la macrooperació policial Anubis per aturar el referèndum.

El jutge els acusa dels acusa de malversació, prevaricació i desobediència. A més, els ordena que comparegui cada setmana davant del jutjat.a

Almenys en el cas del secretari d’Hisenda, Lluís Salvadó, el fiscal hi afegeix un delicte: el de sedició, que comporta penes de fins a 15 anys de presó.

La Guàrdia Civil també acusava els detinguts de sedició, tot i que fins ara cap document judicial inclou el delicte de sedició i que el jutge ara també ho preveu. El motiu és que és el que deia la querella de Vox que ha originat l’operació policial.

Els sis detinguts han declarat davant el titular del jutjat d’instrucció número 13 de Barcelona, Juan Antonio Ramírez. És el jutge que va ordenar les entrades i els registres de dimecres a la seu de diverses conselleries i organismes de la Generalitat. La Guàrdia Civil també va entrar en diverses empreses privades a la recerca de material i documentació relacionats amb els preparatius del referèndum.

Trasllat a primera hora

La Guàrdia Civil els ha traslladat a les set del matí des de la comissaria de la Travessera de Gràcia fins a la Ciutat de la Justícia en dues furgonetes de custòdia policial i almenys 10 vehicles de la Guàrdia Civil.

Segons informa TV3 el número dos d’Oriol Junqueras, Josep Maria Jové, el secretari d’Hisenda, Lluís Salvadó, i altres alts càrrecs de Vicepresidència i la conselleria d’Economia han passat la nit al calabós de la comissaria de la Travessera de Gràcia.

Els jutges de guàrdia de Barcelona i Martorell han denegat els “habeas corpus” que havien sol·licitat els representants legals dels detinguts. Segons aquests jutges, les detencions es van fer d’acord amb la legalitat i ajustades a dret dins del marc d’una investigació judicial.

Dijous van quedar en llibertat amb càrrecs vuit dels detinguts dimecres. Els propers dies rebran la citació per declarar davant el jutge.

Centenars de persones es concentren des d’abans de les nou del matí davant la Ciutat de la Justícia en suport als detinguts.

Comentaris
Comparteix
90Shares

Noticies relacionades

Be First to Comment

Deixa un comentari