Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Una broma de WhatsApp porta a la Guàrdia Civil a confondre embalatges de iogurt amb urnes i …

Comparteix
0Shares

Un total de vuit agents de paisà del cos armat han dut a terme un registre, sense ordre judicial, en una impremta d’embalatges a Òdena (Anoia) a la recerca d’urnes. Els agents s’han personat a l’empresa Innova Pack de la població cap a les nou del matí després sospitar que s’estaven fabricant urnes de cartró per al referèndum convocat de l’1 d’octubre.

Segons informa La Vanguardia la sospita es produïa per una broma en un grup de WhatsApp dels empleats de la impremta. Els treballadors recepcionaron ahir a la tarda un palet que provenia d’una altra empresa d’embalatges, amb cartonatges d’cosmètica que de broma posava: “Material per paperetes i urnes”. Els empleats van fotografiar l’etiqueta i la van enviar per WhatsApp amb comentaris jocosos sobre el paquet.

Registre sense ordre del jutge en les instal·lacions d’Innova Pack

Tan sols unes hores després la Guàrdia Civil s’ha personat en la indústria i han comunicat al seu gerent, Llorenç Vilanova, sorprès per la seva presència, que procedien a registrar les seves instal·lacions tot i no tenir ordre del jutge. Vilanova els ha advertit que “d’acord, però amb la condició que no toquessin absolutament res del sistema informàtic”.

“S’han posat les armilles reflectants i han obert tots els palets, fins i tot, els de cartonatges de iogurt que estaven a punt de sortir al repartiment”. “Ha estat tot molt estrany”, comenta Vilanova a La Vanguardia, que nega qualsevol relació amb la logística del referèndum. No amagava la seva sorpresa en conèixer que l’origen de la “inspecció” era una broma de WhatsApp dels 35 treballadors de l’empresa.

Precisament, la plantilla d’Innova Pack no donava crèdit al que ha passat. “Collons, ho han mirat tot, tot”, asseguraven a La Vanguardia. “Anaven de bon rotllo, però també ens amenaçaven dient que si trobaven alguna cosa, ens empurarían”, ha detallat Vilanova. “Més val que ens diguin ara si hi ha alguna cosa perquè si el trobem ….”, expliquen que advertien els agents.

Als pocs minuts de començar el registre, l’alcalde d’Igualada (capital de la comarca i membre de la direcció de l’PDeCAT), Marc Castells, s’ha personat en l’empresa per “defensar els industrials i als treballadors d’aquesta situació”. “M’he identificat com a alcalde a la Guàrdia Civil i m’han dit que ‘només’ feia una inspecció”, ha narrat a aquest diari l’alcalde.

En vint minuts gairebé un centenar de persones, entre ells la diputada d’JxSí, Maria Senserrich, s’han concentrat davant l’empresa amb pancartes a favor del sí i estelades. La improvisada concentració ha durat pocs minuts, ja que la Guàrdia Civil ha abandonat l’empresa cap a les deu del matí.

Comentaris
Comparteix
0Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari