Press "Enter" to skip to content

Puigdemont: “Ho sento, Espanya. Catalunya votarà sobre la seva independència us agradi o no “

Segueix-nos a Facebook!
Comparteix
678Shares

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha advertit avui a Espanya que el referèndum d’autodeterminació que ha convocat a Catalunya l’1 d’octubre es va a celebrar si o si. “Ho sento, Espanya. Catalunya va a votar sobre la seva independència us agradi o no “, assegura Puigdemont en un article que avui publica a The Washington Post.

En el text exposa la seva visió sobre la història Catalunya i la convocatòria del referèndum independentista, que ha estat suspès pel Tribunal Constitucional. “El nostre compromís amb el dret a l’autodeterminació ia la voluntat del poble català de decidir el seu propi futur roman intacte”, precisa el president català, qui acusa el Govern espanyol d’actuar amb repressió a Catalunya.

La “repressió del Govern” no frenarà l’1 d’octubre

“La repressió del Govern espanyol no serà capaç de canviar això. L’1 d’octubre els ciutadans de Catalunya han d’exercir el seu dret a decidir si volen convertir-se en una nova república independent “, afirma.

Puigdemont assenyala que el camí a aquesta consulta secessionista va ser “pavimentat per una decisió majoritària del Parlament català” i relata que, en les “últimes eleccions regionals al setembre de 2015, els partits independentistes van obtenir el 47,8% dels vots, el que els va donar la majoria absoluta dels escons “.

Amb aquestes dades electorals i en opinió de Puigdemont, “no pot negar-se la legitimitat democràtica del nostre actual govern català”. I “per aquesta raó, després de fer diversos esforços infructuosos per arribar a un acord sobre els termes del referèndum amb el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, vaig iniciar la consulta”, subratlla.

En el seu article acusa el govern de Rajoy de rebutjar aquest “desafiament democràtic” i optar, en el seu lloc, per emprendre una campanya de “repressió autoritària”. Les forces de seguretat espanyoles “han confiscat paperetes, arrencat cartells de la campanya i intimidant als ciutadans”, diu Puigdemont.

També s’ha arrestat funcionaris del govern català, s’han intervingut telèfons,residències privades i prohibit manifestacions polítiques, diu el president de la Generalitat.

Comentaris
Comparteix
678Shares

One Comment

  1. Molts dels lamentables fets que estem vivint estan protagonitzats pel braç judicial de l’Estat ocupant. Per tant, no podem en absolut compartir la solució que dóna la Llei de transitorietat jurídica i fundacional de la república, sota el Títol V “Poder judicial i administració de justícia”, article 68, en disposar la “continuïtat de les places” de jutges i magistrats anomenats per Madrid.

Deixa un comentari

Ofertas Depilación Láser El Financial Times tria Catalunya com la millor regió del sud d’Europa per invertir
678Shares