Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

[ÚLTIMA HORA]En llibertat Mercedes Martínez( Vicepresidència), Natàlia Garriga (Serveis),Xavier Puig (d’Afers Exteriors), i Pau Furriol, vinculat amb una impremta de Vic

Comparteix
212Shares

Ha quedat en llibertat Mercedes Martínez, treballadora del Departament de Vicepresidència. A hores d’ara encara queden set persones detingudes i set han quedat en llibertat.
En llibertat, Natàlia Garriga, directora dels Serveis del Departament de Vicepresidència i d’Economia i Hisenda.

També han quedat en llibertat Xavier Puig, treballador del Departament d’Afers Exteriors, i Pau Furriol, vinculat amb una impremta de Vic on s’hauria trobat material electoral pel referendum de l’1 octubre.

Milers de persones s’apleguen des de les 12 del migdia davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, seguint la crida de les entitats sobiranistes a mobilitzar-se “de forma permanent” fins que no s’alliberin les persones que encara queden detingudes.

L’ambient de la concentració, en la qual hi ha 20.000 persones segons la Guàrdia Urbana, és festiu i s’hi poden sentir crits de “votarem”, “democràcia”, “independència” i “llibertat detinguts”. També el cant d'”Els segadors”.

Aquest migdia, els Mossos han tallat el passeig Lluís Companys al trànsit davant del TSJC.

“Pacífica i cívica”

Els presidents de l’ANC i Òmnium, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, han parlat davant dels assistents, amb problemes de veu després de la concentració de 14 hores d’aquest dimecres a la seu d’Economia, convocada també per les entitats sobiranistes.

Sànchez assegura que a partir d’ara res serà igual i que no es farà ni un pas enrere. Sobre els detinguts, ha destacat que “no són delinqüents” i que mantindran la mobilització “pacífica i cívica” fins que tots surtin en llibertat.

El president d’Òmnium ha comparat l’estat espanyol amb Turquia, “un estat repressor que no respecta la llibertat d’expressió”. Cuixart assegura que el poble de Catalunya “està aturant un veritable cop d’estat”.

Comentaris
Comparteix
212Shares
Segueix-nos!

Noticies relacionades

Be First to Comment

Deixa un comentari

212Shares