Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Els ciberatacs contra la Generalitat creixen un 200% al setembre i s’han

Comparteix
0Shares

“Sospitosament, hi ha hagut un 200% més de ciberatacs a la Generalitat de Catalunya a la primera quinzena del mes de setembre” en comparació del mateix període de l’any passat. El secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital del Govern, Jordi Puigneró, ha confirmat que a mesura que s’acosta la data del referèndum de l’1-O s’han incrementat els atacs informàtics, batalla en la qual la Generalitat també ha posat en marxa mesures per assegurar el bon funcionament dels seus serveis online.

Puigneró ha explicat a RAC1 que fins al moment tot han estat atacs de “baixa intensitat” en comparació amb els que es van dur a terme amb motiu de la consulta del 9N, però entre ells es troba l’intent de sostracció del perfil de Twitter del president Puigdemont, que l’agència de ciberseguretat catalana està investigant.

El dirigent ha explicat que va ser la pròpia empresa que gestiona la xarxa social la qual va informar d’aquest intent de sostracció i que va ser el que va permetre actuar a temps per evitar-ho. En tot cas, encara investiguen la procedència de l’acció.

Precisament aquest dilluns, el president del Govern té previst una visita a l’CESICAT que, segons el secretari ha registrat en sis anys 450 milions de ciberatacs i 25.000 ciberincidentes. Només el 2015, la Generalitat de Catalunya va rebre prop de 216 milions d’atacs informàtics i es van registrar més de 11.700 incidents, afectant llocs de treball i sistemes d’informació de la institució.

Puigneró també s’ha referit a les decisions de la Fiscalia de fer tancar pàgines web al Govern, com la del referèndum de l’1-O. Al secretari li sembla “inversemblant” aquest fet i que es pretengui fer el mateix amb les xarxes socials en un món interconnectat. “Davant d’aquestes intromissions es busquen alternatives”, ha dit.

Comentaris
Comparteix
0Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari