Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

[ÚLTIMA HORA] Acord entre el govern i l’Ajuntament de Barcelona per facilitar la votació de l’1-O

Comparteix
0Shares

Acord entre el govern i l’Ajuntament de Barcelona per facilitar la votació de l’1-O
En l’informe, el secretari adverteix que posar “a disposició de la Generalitat de Catalunya” els locals “que s’utilitzen habitualment com a centres de votació” comporta “un incompliment” de l’obligació de complir les sentències del Constitucional.

Els detalls de l’acord a què haurien arribat Colau i Puigdemont no s’han fet públics. Però segons ha pogut saber TV3, hi haurà cessió de locals perquè es puguin fer les votacions.

Poc abans de saber-se aquest acord entre l’Ajuntament i la Generalitat, el secretari municipal de l’Ajuntament de Barcelona ha dictaminat en un informe, que el govern de l’alcaldessa Ada Colau ha d’acatar el Tribunal Constitucional i no col·laborar en el referèndum de l’1 d’octubre cedint col·legis electorals perquè, d’altra manera, pot tenir conseqüències “penals”.

En l’informe, el secretari adverteix que posar “a disposició de la Generalitat de Catalunya” els locals “que s’utilitzen habitualment com a centres de votació” comporta “un incompliment” de l’obligació de complir les sentències del Constitucional.

“L’Alcaldessa, l’Ajuntament de Barcelona i els seus treballadors i treballadores en exercici de les seves funcions públiques queden vinculats pel mandat del Tribunal Constitucional, d’abstenir-se de realitzar actuacions que permetin la preparació i/o celebració del referèndum”

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau ha anunciat aquesta tarda que a Barcelona es podrà votar l’1 d’octubre.

Comentaris
Comparteix
0Shares
Segueix-nos!

Be First to Comment

Deixa un comentari