Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Financial Times : “El temps s’acaba per a un acord amb Catalunya” i assegura que Rajoy ha ajudat a fer popular l’independentisme català en

Comparteix
119Shares

En un article titulat ‘El temps s’acaba per a un acord amb Catalunya’, el Financial Times es mostra tremendament crític amb el president espanyol, Mariano Rajoy per la rigidesa mostrada pel que fa a la Constitució: “Si Madrid continua tractant la Constitució com una ‘ taula de pedra ‘, en lloc de com un document viu per servir a un estat modern, dinàmic i en evolució, encara que sigui un fracàs, el temps per al sentit comú passarà aviat “.

A més, el Financial Times qualifica d ‘ “espectacle” la persecució de l’Estat de les urnes i paperetes per a la celebració del referèndum i la contraposa a l’ “actitud cívica” dels catalans en les seves mobilitzacions: “En comparació amb la protesta cívica d’aquesta setmana , l’espectacle de les forces de seguretat espanyoles intentant caçar urnes i paperetes no és edificant “.

El diari assegura que Rajoy i el Partit Popular “han ajudat a fer popular l’independentisme català, incitant al Tribunal Constitucional a retallar una millora de l’Estatut de Catalunya, encara que aquest hagués estat aprovat pels parlaments espanyol i català i aprovat en referèndum”. El text, a més, recorda que el raonament jurídic sembla “enganyós” quan “els articles considerats inconstitucionals a l’Estatut català van sobreviure sense qüestionament a les regions governades pel PP, com València”.

Recorda que, un cop al poder, Rajoy “es va negar a discutir un punt mig entre el ‘status quo’ i l’independentisme”. El Financial Times afegeix que un “debat estèril sobre legitimitat i legalitat no resoldrà” aquest conflicte i insta Rajoy a un canvi d’actitud: “Un punt de partida seria abordar la creença catalana que Madrid es porta una quantitat abusiva dels seus impostos” i recorda que la quantitat és “molt més gran a la qual aporta al País Basc”.

Comentaris
Comparteix
119Shares
Segueix-nos!

One Comment

  1. Ma Teresa Perica Pi Ma Teresa Perica Pi

    Hem sembla fantastic tot el que hem toca viure en aquests moments, m’encantaria poder ajudar en aquest 1d’octubre , estic a la vostre disposicio

Deixa un comentari