Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Els Estats Units i el referèndum : Treballarem amb el govern o l’entitat que en surti

Comparteix
99Shares

La portaveu del Departament d’Estat, Heather Nauert, va assegurar dimecres que l’equip de Trump “treballarà” amb el “govern o entitat” que surti del referèndum de l’1 d’octubre, però que no interferirà en el que considera un “assumpte intern” que implica Espanya i Catalunya. “No volem interferir en qüestions nacionals, deixarem que el govern i la gent allà ho solucionin”, va assenyalar la nord-americana.

En el passat, govern nord-americà va mostrar-se més favorable a la unió d’Espanya que a l’independentisme. En diverses ocasions, membres de la diplomàcia nord-americana -llavors dirigida per Barack Obama- van assegurar que la posició dels Estats Units respecte a la situació a Catalunya era la de mantenir una “relació amb una Espanya forta i unida”.

HEATHER NAUERT

Penso que el referèndum, des del punt de vista dels Estats Units, és un assumpte intern. No volem interferir en qüestions nacionals. Deixarem que el govern i la gent d’allà ho solucionin. Treballarem amb el govern o l’entitat que en surti

GUSTAU ALEGRET:

Puc fer una pregunta? El govern d’Espanya està fent servir la Justícia, la policia, per bloquejar com sigui aquest referèndum. Quin anàlisi en feu d’aquest comportament del govern espanyol?

HEATHER NAUERT

No estic familiaritzada personalment amb això que acabes d’explicar. No m’agradaria, per tant, parlar d’una cosa que no conec del tot. Però per damunt de tot això, creiem que el referèndum és un afer intern

Comentaris
Comparteix
99Shares
Segueix-nos!

Be First to Comment

Deixa un comentari