Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Llibertat amb càrrecs per al capellà de Tortosa acusat d’abús sexual i ara…

Comparteix
0Shares

El Jutjat d’Instrucció 4 d’Amposta ha decretat la llibertat provisional amb càrrecs per al capellà espanyol detingut a Hondures i acusat per abusar d’un menor de 16 anys, prostitució de menors i de contactar per Internet amb joves amb finalitats sexuals.

El religiós ha comparegut el matí d’aquest dimecres en seu judical i, després de la seva compareixença, el jutjat ha acordat la seva llibertat però li ha retirat el passaport i li ha prohibit comunicar-se a aproximar-se a menys de 500 metres del menor durant un any, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

En aquesta causa, en què hi ha un total d’11 persones investigades, al sacerdot se l’investiga pels suposats delictes d’abús sexual a menor de 16 anys, prostitució de menors i contacte amb menors a través de mitjans telemàtics amb finalitats sexuals.

El cas va esclatar a partir d’una denúncia presentada a l’abril per abusos sexuals a un menor i, en el marc d’aquesta investigació, el jutjat va adoptar al maig l’ordre internacional de detenció del capellà Joan A.B., que es va materialitzar fa dues setmanes.

El bisbat de Tortosa va explicar llavors que el capellà es trobava a Hondures per un conveni de col·laboració entre aquest bisbat i el de Trujillo: “Això respon a una inquietud missionera que ell havia viscut ja en altres etapes de la seva vida sacerdotal”.

Comentaris
Comparteix
0Shares
Segueix-nos!

Be First to Comment

Deixa un comentari