Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

[ÚLTIMA HORA]L’Ajuntament de Terrassa i la Generalitat de Catalunya han arribat a un acord per a la celebració del referèndum

Comparteix
378Shares

L’Ajuntament de Terrassa i la Generalitat de Catalunya han arribat a un acord per a la celebració del referèndum d’autodeterminació. El proper 1 d’octubre hi haurà urnes, paperetes i col·legis electorals oberts.

Els terrassencs podran votar amb normalitat, però ho faran en els establiments i locals que són titularitat del Govern i d’altres. Així ho ha confirmat l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart (PSC).

Ballart es va reunir dimarts i dimecres de la setmana passada amb dos consellers de l’executiu de Carles Puigdemont i el tinent d’alcalde del PDECat Miquel Sàmper. En aquestes trobades es van acordar els llocs de votació del proper 1 d’octubre a Terrassa, que detallarà la Generalitat de Catalunya, com a principal organitzadora de la jornada, el proper dimecres dia 20. Segons apunta Ballart, la distribució dels locals garantirà el vot en condicions equivalents a qualsevol comtessa electoral pel que fa a la quantitat i també al desplaçament dels ciutadans.

Ballart va deixar clar al Govern que, en cap cas, posaria en risc la “seguretat jurídica” de cap treballador públic. L’administració local, doncs, va passar la patata calenta i tota la responsabilitat legal a la Generalitat. L’acord compta amb el vistiplau dels representants del PDECat i d’Esquerra Republicana, tant els de l’equip de govern de Carles Puigdemont com els regidors del consistori vallesà.

El cap de files socialista a Terrassa ha assegurat que l’Ajuntament garantirà “l’ordre públic i el normal funcionament de la ciutat” durant el referèndum. “Garantirem que Terrassa continuï sent un espai per a les llibertats i la convivència, respectant a qui vulgui votar i a qui no vulgui fer-ho”, ha explicat.

Comentaris
Comparteix
378Shares

Noticies relacionades

Be First to Comment

Deixa un comentari