Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Rafael Nadal a EL Mundo:”l’1 d’octubre no s’hauria de produir, jo no em puc saltar un…

Comparteix
1072Shares

Rafa Nadal acaba d’aixecar el seu tercer US Open i el setzè Grand Slam de la seva carrera. El tenista segueix fent història a les pistes i ha decidit pronunciar-se públicament al voltant dels seus sentiments polítics i mullar-se amb el referèndum d’autodeterminació de Catalunya del proper 1 d’octubre, en una entrevista publicada aquest dimarts a El Mundo. Per a Nadal, “l’1 d’octubre no s’hauria de produir”.

Fragment de la entrevista de ” El Mundo” :

Et preocupa el que passi l’1 d’octubre a Catalunya?

Bé, a tots ens hauria de preocupar; al qual no li preocupi és que no té en ment a Espanya com és Espanya. Aquesta és una realitat. Hi ha un conflicte, cal solucionar-ho. És difícil, i no té una fàcil solució, però bé … Jo li dic el meu sentiment. Em sento molt proper als catalans, em sento molt espanyol també. No entenc una Espanya sense Catalunya. No m’agradaria entendre-la o veure-la. Entenc que junts hauríem poder-nos entendre, sense cap dubte, i jo crec que s’ha de fer un esforç per arribar a una entesa perquè crec que som, sense cap dubte, més forts junts que separats; tant Espanya és millor amb Catalunya com Catalunya és millor amb Espanya, des del meu punt de vista. Crec que el l’1 d’octubre no s’hauria de produir perquè, des del meu punt de vista, cada un ha de respectar les lleis i hi ha unes lleis que són les que són i un no es pot saltar les lleis perquè vulgui saltar-. Jo no em puc saltar un semàfor en vermell perquè no em sembli correcte aquell semàfor. I els que pretenen això a Catalunya han de entendre-ho. A partir d’aquí, respecto profundament el sentiment que cadascú pugui tenir, i tant de bo que se solucioni, que ens puguem entendre i que puguem viure durant molts anys com un país, que és el que som.

Comentaris
Comparteix
1072Shares
Segueix-nos!

Noticies relacionades

4 Comments

 1. Anònim Anònim

  Siusplau, espero que llegeixis el que han deixat per escrit sobre els teus comentaris i, si realment has dit el que han posat, maduris democràticament.

 2. Felip Felip

  L’exemple del semàfor no és del tot correcte…
  En realitat seria com saltar-se un semàfor que no t’agrada i que a més el “Pacto Internacional de Derechos Civiles y Políticos (PIDCP)” posen que et pots saltar.

  En el cas que realment la constitució espanyola no permeti l’autodeterminació de catalunya (com a poble/nació) no s’ajusta al “Pacto Internacional de Derechos Civiles y Políticos (PIDCP)” acord que espanya va signar i ratificar i que en el seu article 1 diu:
  Artículo 1

  1. Todos los pueblos tienen el derecho de libre determinación. En virtud de este derecho establecen libremente su condición política y proveen asimismo a su desarrollo económico, social y cultural.

  2. Para el logro de sus fines, todos los pueblos pueden disponer libremente de sus riquezas y recursos naturales, sin perjuicio de las obligaciones que derivan de la cooperación económica internacional basada en el principio del beneficio recíproco, así como del derecho internacional. En ningún caso podrá privarse a un pueblo de sus propios medios de subsistencia.

  3. Los Estados Partes en el presente Pacto, incluso los que tienen la responsabilidad de administrar territorios no autónomos y territorios en fideicomiso, promoverán el ejercicio del derecho de libre determinación, y respetarán este derecho de conformidad con las disposiciones de la Carta de las Naciones Unidas.

 3. Higini Maristany Higini Maristany

  Rafa Nadal vol que es produeixi inicialment el 15-O, 30-O, etc. Però l’avantatge la tenim els catalans.

 4. Higini Maristany Higini Maristany

  Si l’1-O no es pot produir, passarem el 2-O, esborrant l’1.

Deixa un comentari