Press "Enter" to skip to content

Goldman Sachs creu que hi haurà referèndum i que guanyarà l’independentisme , però una …

Segueix-nos a Facebook!
Comparteix
361Shares
Puntuació dels lectors

El banc d’inversió nord-americà es mulla respecte al referèndum: considera que hi haurà votació i que guanyaran els independentistes. Però amb un menor sufragi, el que restarà legitimitat al ‘Procés i forçarà que el Govern i la Generalitat hagin de seure a negociar.

Wall Street i la City londinenca havien passat fins ara de puntetes pel Procés català. Però els últims esdeveniments han fet que els grans bancs d’inversió ho posin en el seu radar. El que més ho està fent és Goldman Sachs, un de les entitats amb més influència a Wall Street, amb un informe fa dos dies sobre CaixaBank en què advertia dels efectes de les tensions polítiques. Però en un document de finals d’agost, Goldman va molt més enllà.

Tot i l’oposició del Govern, esperem que hi hagi una votació l’1 d’octubre. Creiem que una majoria dels que votin en el referèndum donarà suport a la independència catalana d’Espanya, a causa d’una participació més baixa”.

Tot i això, Goldman considera que el Govern i la Generalitat estaran abocats a negociar a partir del 2 d’octubre: “És probable que aquest resultat avivi les tensions entre els governs espanyol i català, i esperem que la legitimitat de la votació sigui prou dubtosa perquè no canviï l’status quo “. En aquest sentit, l’informe dóna per fet que hi haurà gent incapaç de votar per “els problemes logístics”. A això cal afegir que alguns defensors de la permanència a Espanya “elegiran no votar com una via d’expressar la seva oposició al referèndum”.

Efectes en borsa

Els experts del banc nord-americà donen la seva pròpia solució a l’enfrontament: “Un remei durador requereix més autonomia per a Catalunya (prop de la independència [model federal]) que doni un tomb de forma efectiva a les decisions preses en 2010 que van limitar l’autonomia catalana” .

Goldman veu un risc considerable que les tensions segueixin escalant fins a un grau que faci impossible un acord. Tot i que la clau per al banc d’inversió és quin bàndol surt més legitimat de l’1 d’octubre.

Els dubtes expressades per Goldman (i altres bancs d’inversió) han anat a poc a poc calant en el mercat durant els últims dies. Els dos valors de l’Ibex que més han caigut en els últims quatre dies són CaixaBank i Sabadell, amb retallades d’entre el 6% i el 9%, respectivament. I l’Ibex porta diversos dies desmarcant a la baixa de les pujades dels principals índexs europeus.

Comparteix

Comentaris
Comparteix
361Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari

Ofertas Depilación Láser
361Shares