Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

[ATENCIÓ] La Generalitat activa la web del referèndum i obre el registre de voluntaris

0Shares

Convocat oficialment el referèndum de l’1-O, es comencen a activar alguns dels instruments que l’han de permetre. Un dels primers -a més de l’aprovació dels integrants de la Sindicatura Electoral-, ha sigut la posada en marxa de la web Referendum.cat, que facilita als ciutadans informació bàsica sobre la votació i els permet inscriure’s a la borsa de col·laboradors -voluntaris- de l’1-O.

El web, disponible en català, castellà, aranès i anglès, respon alguna de les preguntes més freqüents en base al decret de normatives complementàries que el Govern ha aprovat aquest dilluns just després de signar en ple el decret de convocatòria de l’1-O. Així, s’explica qui podrà votar, s’anuncia que en els pròxims dies el Govern farà pública la llista de punts de votació i es recullen íntegres les tres normes aprovades fins ara -la llei del referèndum, el decret de convocatòria i el decret de normes complementàries-.

Entre les novetats de la llei, a més de la possibilitat que els col·laboradors comencin a inscriure’s en la borsa gestionada pel Govern, també hi ha la publicació ja dels manuals d’instruccions per als representants de l’administració i per als membres de les meses electorals, un manual que posteriorment es farà arribar a tot aquell que assumeixi alguna d’aquestes responsabilitats.

També hi ha un apartat sobre el paper de les sindicatures electorals en què no apareixen encara, però, els noms dels cinc integrants designats aquesta matinada pel Parlament per formar part de la Sindicatura Electoral de Catalunya.

El calendari a seguir
La web també estableix el calendari de dates amb què s’aniran coneixent els detalls del referèndumm. Així, preveu que dissabte ja es nomenin els membres de les sindicatures electorals de demarcació, i que en els pròxims dies es publiqui la relació provisional de punts de votació. Entre divendres i dimecres es faria, aleshores, el sorteig dels integrants de les meses electorals. També es preveu que els resultats definitius del referèndum no es publiquin al DOGC com a molt aviat fins al 5 d’octubre.

Comentaris
0Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari