Press "Enter" to skip to content

[HISTÒRIC] Aprovada la llei del referèndum: 72 vots a favor, 11 abstencions i 52 absents

Segueix-nos a Facebook!
Comparteix
182Shares
Puntuació dels lectors

El ple del Parlament ha aprovat la llei del referèndum d’autodeterminació de Catalunya per 72 vots a favor, cap en contra 11 abstencions i amb 52 absents. Ha estat en un ple marcat per les enganxades entre l’oposició i la presidenta de la cambra, Carme Forcadell, uns estira-i-arronsa que han retardat fins a quarts de 10 la votació.

Just abans que s’hagi votat han sortit de l’hemicicle els diputats de Cs, el PP i el PSC, després de deixar banderes catalanes i espanyoles als seients. La diputada de CSQEP Àngels Martínez ha retirat les espanyoles. La presidenta de la cambra, Carme Forcadell, ha demanat que les tornessin a col·locar.

El ple s’ha reprès a quarts de 8 del vespre després d’una tarda marcada novament per les interrupcions. Després de l’enèsima topada entre la presidenta de la cambra, Carme Forcadell, i els grups de l’oposició, s’ha procedit al debat de les esmenes.

El president del grup parlamentari de Junts pel Sí, Lluís Corominas, ha agraït la tasca de la mesa del Parlament per defensar el “parlamentarisme” i ha remarcat que no els quedat cap més opció que tramitar la llei per la via ràpida:

“És l’Estat qui no ha permès fer el procediment de cap altra manera.”

Els diputats han aplaudit fortament quan Corominas ha recordat la figura de Muriel Casals.

Per la seva part, Anna Gabriel, de la CUP, ha lamentat la “constant falta de respecte” cap a Carme Forcadell i ha demanat al govern que persisteixi:

“Si vostès assumeixen la seva responsabilitat, la gent assumirà la seva anant a votar l’1-O.”

Comparteix

Comentaris
Comparteix
182Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari

Ofertas Depilación Láser
182Shares