Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

[VÍDEO]Detinguda amb violència una infermera per no haver donat una mostra de sang d’un pacient a la policia

0Shares

Una infermera de l’hospital de Salt Lake City ha denunciat el que sembla un nou cas de violència policial als Estats Units. Un policia la va detenir utilitzant la força mentre estava treballant. Ella s’havia negat a donar una mostra de sang d’un pacient inconscient, tal com marca el protocol.

La detenció es pot veure per les càmeres de seguretat. Tot va passar el 26 de juliol, quan la infermera Alex Wubbels estava atenent un pacient implicat en un accident de trànsit mortal. La policia volia l’anàlisi de sang del pacient. Ella va contestar que, per motius legals, no pot fer la mostra perquè està inconscient i no en té el consentiment.

“No era una simple extracció de sang a un pacient. No tinc el dret de parlar en nom del meu pacient si aquest no es pot expressar pel seu compte. Prenc decisions en nom seu per protegir-lo com sigui.”

Com es pot veure a les imatges, davant la insistència dels agents, la infermera ho consulta per telèfon als seus superiors, per veure què ha de fer. Finalment, diu als agents que cal una ordre judicial. Un dels agents se n’afarta i li diu que s’ha acabat i que està arrestada.

La infermera Wubbels és emmanillada i retinguda durant 20 minuts a dins del cotxe de la policia. Quan l’agent descobreix que ja s’havia fet una anàlisi de sang al pacient, deixa anar la infermera i no presenta càrrecs contra ella.

“L’agent em va intimidar. Em va intimidar fins a l’extrem”, ha denunciat Wubbels aquesta setmana.

L’alcaldessa de Salt Lake City i les autoritats policials s’han disculpat.

“Ens hem pres el cas molt seriosament. S’han pres mesures immediatament, en dotze hores s’ha revisat el vídeo enregistrat per les càmeres policials, i afers interns ha posat en marxa una investigació. Hem estudiat tots els fets, les polítiques que ho haurien pogut evitar i què és el que podem fer.”

De moment, l’agent que protagonitza els abusos ha estat suspès i es nega a fer declaracions.

Comentaris
0Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari