Press "Enter" to skip to content

Miquel Iceta : El Govern està dividit sobre tenir o no exèrcit en cas d’independència … “apaga y vámonos” , aquest procés no és seriós ni …

Puntuació dels lectors

El líder del PSC, Miquel Iceta, ha assegurat que si finalment la Generalitat acaba convocant un referèndum sobre la independència el proper 1 d’octubre, els socialistes catalans faran una crida als seus votants ia la ciutadania en general perquè no vagin a votar a la consulta.

En declaracions a Efe, el primer secretari socialista ha alertat a més que la Llei de Transitorietat Jurídica que preveuen aprovar Junts pel Sí (JxSí) i la CUP té, al seu parer, només dos objectius: intentar demostrar al món independentista que “es va seriosament “, i “atemorir” els no independentistes perquè vagin a votar no i així augmentar l’eventual xifra de participació.

Encara que Iceta ha considerat que un referèndum “vinculant, amb garanties i legal” no se celebrarà, en qualsevol cas ha deixat clar que “en el moment en què hi hagi la perspectiva de fer un referèndum que és il·legal, direm a la gent que no participi , naturalment. És de calaix “.

“Si la Generalitat arriba a convocar el referèndum il·legal, és obvi que direm a la nostra gent i als ciutadans en general que no s’ha de participar”, ha afirmat. I és que Iceta ha denunciat que les forces independentistes “pretenen presentar la creació d’un nou estat com a cosa fàcil i sense grans obstacles” i, en aquest sentit, ha criticat la Llei de Transitorietat Jurídica i Fundacional de la República que JxSí i la CUP preveuen aprovar al Parlament en el ple d’aquesta setmana.

“Les forces independentistes” pretenen presentar la creació d’un nou estat com a cosa fàcil i sense grans obstacles ”
“És un deliri. És delirant “, ha recalcat en al·lusió a aquesta llei, la principal de les anomenades” lleis de desconnexió “, prevista per a, en cas que guanyés el ‘sí’ a la independència, intentar crear un marc legal alternatiu a l’espanyol.

Iceta ha carregat amb contundència contra aquesta llei, titllant-la de “bodrio” i amb un contingut que “no s’aguanta per cap costat”. “És una cosa una mica boja -ha suggerit-. Es fa un referèndum per saber si la gent vol o no la independència, però per si de cas es aprova una llei per anar cap a la independència “.

I ha anat més enllà en alertar que la llei “només té dos objectius: intentar demostrar al món independentista que es va de debò i intentar atemorir els que no volen la independència, per veure si voten ‘no’ en el referèndum que es vol convocar. Es vol donar versemblança a una cosa que no té ni cap ni peus “.

“Es fa un referèndum per saber si la gent vol o no la independència, però per si de cas es aprova una llei per anar cap a la independència”
Com també ha ironitzat sobre el debat obert en l’independentisme sobre si una hipotètica Catalunya independent hauria de tenir exèrcit, després que el president català, Carles Puigdemont, es mostrés favorable a aquesta possibilitat en cas de secessió i rebés retrets des de la CUP i ERC.

“A més, el Govern està dividit sobre la possibilitat de tenir o no exèrcit en cas d’independència … “apaga y vámonos” . És una demostració més que tot aquest procés no és seriós “, ha lamentat Iceta.

I tot i criticar que l’independentisme estigui imposant debats propis de “aurora boreal”, ha opinat que “és obvi que un país que vol mantenir la seva independència necessita garantir la seva seguretat i que, una de les parts de la seva seguretat, és l’exèrcit” .

Comentaris
COMPARTEIX !
  • 425
    Shares

One Comment

  1. J.C J.C 3 de Setembre de 2017

    El Sr. Iceta no se hon ha sortit però tots els Bon socialistas catalans han deixat el partit per algo serà,no te bergonya

Deixa un comentari

Mission News Theme by Compete Themes.
✅ RECLAMAR GASTOS HIPOTECA ✅Ofertas Depilación Láser