Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Indignació a les xarxes per un grup de mares que va celebrar la desvinculació d’un nen amb Asperger

Comparteix
84Shares

Rosaura Gómez va publicar unes captures de pantalla d’una conversa de Whatsapp en un grup tancat de Facebook. Les captures es viralizaron i van despertar polèmica i indignació. És que el contingut dels xats pertanyia a un grup de mares d’un col·legi ubicat a la localitat de Merlo (Argentina), i reflectien una actitud de festeig pel fet que un nen amb Síndrome d’Asperger fos retirat del curs al qual concorrien els seus fills.

El nen concorre el 4t grau de l’escola primària en el Col·legi Sant Antoni de Pàdua i les mares dels seus companys van celebrar que ja no cursi més amb els seus fills. “Per fi una boníssima notícia. Era hora que es facin valer els drets de l’infant per 35 i no per un de sol!” van ser els comentaris d’una de les mares.

Lluny d’incentivar la integració, l’acompanyament i la comprensió de nenes amb capacitats diferents, es va celebrar la desvinculació d’un d’ells.

“Tant de bo sigui el millor per a aquest nen, i una bona notícia per a tots els que lluitem perquè els nostres fills tinguin una primària com es mereixen”, va ser el comunicat d’una altra de les mares que semblava convençuda que un noi amb capacitats diferents no pugui merèixer una primària com la del seu fill.

La tia de l’nen va comentar en la seva publicació que les mares dels companys “feien atur”: no volien portar els seus fills al col·legi fins que no remoguessin al seu nebot del curs.

El que va passar va ser que els directius del col·legi van prendre la decisió de canviar de divisió a l’alumne “perquè acabi el 4t grau, encara que sigui, amb nous companys”.

La dona que va fer la publicació en aquella xarxa social, és la tia del nen amb Asperger i es va mostrar molt commoguda pels fets a l’escola Sant Antoni de Pàdua. “Se suposa que és un col·legi religiós, i aquesta va ser la reacció de les mares en assabentar-se”, va publicar Rosaura indignada pels comentaris emesos per les mares. Infobae es va contactar amb ella, però va preferir evitar declaracions fins que no tingui el permís dels seus advocats.

La Síndrome d’Asperger és un trastorn del comportament que afecta la capacitat de socialitzar i comunicar-se, i pertany a l’espectre autista. Una persona que adquireix aquest diagnòstic és més sensible a les relacions humanes i li és difícil comprendre les normes de la societat, sobretot a l’hora de la interacció.

Cintia Fritz és la mare de Lautaro, un noi de 4 anys que pateix trastorns de l’espectre autista (TEA) amb una modalitat de moderada a severa. Ella fa servir un bloc en el qual explica el que passa amb el seu fill. A “L’Aventura Diferent”, el seu bloc, Cintia expressa el que passa amb Lautaro i la llegeix gent de tot el món. Infobae es va comunicar amb ella i va comptar l’important que és la contenció i la inclusió en aquests casos. A més, va opinar sobre el que ha passat al col·legi Sant Antoni de Pàdua dient: “No em crida l’atenció. És molt complex. Si el mirás ràpid, dieu: ‘aquestes hdp, com se’ls ocorre’. Però hi ha moltes coses en joc. no sabem el que passava entre aquest nen i els seus companys “.

Cintia va assenyalar que li va ser molt difícil trobar un col·legi per al seu fill, i que molts col·legis no estan oberts a admetre alumnes com Lautaro. A més, va destacar el tracte dels companys del seu fill i de les mares. “Els vaig explicar el que passava i els vaig dir que no tinguessin por a preguntar-me qualsevol cosa”, va dir. Cintia lluita perquè Lautaro pugui créixer de la millor manera, i li dóna especial rellevància a la doble via a l’hora de la integració. “La integració no ve només de part de nosaltres a aquestes persones. Ells també han de fer una acceptació, perquè és una cosa que els és aliè i han d’aprendre a adaptar-se i a tolerar”.

Comentaris
Comparteix
84Shares
Segueix-nos!

Noticies relacionades

Be First to Comment

Deixa un comentari

84Shares