Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Corea del Nord assegura que ha provat amb “èxit total” la bomba d’hidrogen i fa tremolar la terra

Comparteix
0Shares

Un fort terratrèmol a Corea del Nord de magnitud 6,3 és la conseqüència d’una nova prova nuclear del règim de Kim Jong-un.
Corea del Nord assegura que ha provat amb “èxit total” la bomba d’hidrogen, la potent bomba termonuclear. La televisió del país, KCTV, ho ha anunciat amb gran satisfacció aquest diumenge al matí.

És el sisè assaig nuclear del país i, segons el Japó, ha estat 10 vegades més gran que l’anterior. La locutora de la televisió coreana, Ri Chun-hee, ha assegurat que “la prova s’ha fet amb una bomba amb un poder sense precedents”.

La televisió ha explicat que l’assaig s’ha fet en “dues fases” i que no hi ha hagut “cap fuita de materials radioactius ni impacte negatiu en el medi ambient”.

Hores abans del test, els nord-coreans ja havien anunciat que tenen la bomba d’hidrogen i que la poden col·locar en míssils intercontinentals.

La televisió nord-coreana ha mostrat fotografies del líder nord-coreà, Kim Jong-un, amb l’equip de científics nuclears. No se sap quan s’han fet aquestes fotografies:

Fins ara, els experts internacionals han mostrat reserves sobre la capacitat nord-coreana de desenvolupar una bomba d’hidrogen, de gran poder destructiu.

En el seu penúltim assaig d’aquest tipus, el gener de 2016, Pyongyang ja va afirmar que es tractava d’una bomba d’hidrogen. Els anàlisis posteriors van apuntar que era un artefacte menys potent.

Un terratrèmol sospitós

Abans que ho confirmés la televisió oficial del règim, la comunitat internacional ja estava en alerta. Un fort terratrèmol a Corea del Nord ha fet sospitar de la prova nuclear.

Les autoritats sud-coreanes han parlat d’una magnitud de 5,6, tot i que altres institucions l’han elevat fins a 6,3.

El sisme s’ha sentit a la Xina, el Japó i Corea del Sud. Un organisme de l’ONU ha confirmat que la magnitud dels terratrèmols és superior a altres ocasions.

El Japó diu que és “inacceptable”, Seül vol una resposta contundent

El primer a reaccionar ha estat el primer ministre del Japó, Shinzo Abe, que ha dit que això és inadmissible.

“És completament inacceptable si Corea del Nord ha fet realment una altra prova nuclear, i hem de protestar durament. Reunirem el Consell Nacional de Seguretat des d’ara mateix per centralitzar i analitzar la intel·ligència.”

Un cop Corea del Nord ha anunciat que es tractava d’una bomba H, el president de Corea del Sud ha demanat una resposta contundent. Reclama més sancions internacionals per augmentar l’aïllament dels seus veïns del nord. Fins i tot es plantegen moviments militars.

Comentaris
Comparteix
0Shares
Segueix-nos!

Be First to Comment

Deixa un comentari